Situata intr-o cladire de patrimoniu de pe Calea Victoriei, Casa Capsa este singurul local din Romania cu o continuitate neintrerupta de peste 150 de ani, clasat in 1908 printre primele patru ale Europei. La inceput a fost cunoscut sub denumirea de "
Situata intr-o cladire de patrimoniu de pe Calea Victoriei, Casa Capsa este singurul local din Romania cu o continuitate neintrerupta de peste 150 de ani, clasat in 1908 printre primele patru ale Europei. La inceput a fost cunoscut sub denumirea de "Casele Slatineanu", dupa numele primului proprietar. De la el l-a cumparat un mare comerciant aroman, Grigore Capsa.
Scolit la Paris, acesta a adus in 1870 in spatiul romanesc, dominat de spiritul balcanic, un concept nou: restaurant, hotel si cofetarie intr-un singur ansamblu, definit prin rafinamentul si farmecul tipic francez. Nu e o exagerare sa spui ca aici s-a scris istoria Romaniei moderne. Masa, cafeaua, sau prajitura servite la Casa Capsa erau doar pretextul pentru intalnirea marilor spirite ale vremii: politicieni, aristocratia cu blazon dar mai ales cea culturala. Aici mesele scriitorilor si poetilor se transformau in adevarate cenacluri literare, ale artistilor in interminabile polemici, cu critici aprinse, de unde si vorba care a circulat zeci de ani: "Examenul de maturitate artistica se da la Capsa".
Tot aici SUA a ales sa-si stabileasca primul sediu al ambasadei sale in Romania, in 1880, pentru a fi mai aproape de personalitatile politice si de cei care dirijau destinele Romaniei, clienti permanenti ai restaurantului Capsa.
Gazda discreta si stilata pentru elita bucuresteana dintotdeauna, Casa Capsa a devenit un adevarat brand romanesc, garantie a serviciilor de inalta clasa.
Ca dovada a prestigiului sau in epoca, conceptul Casa Capsa a fost preluat de un alt roman, care a construit in 1913 la Nisa un "palace" demn de o clientela princiara, dupa modelul de la Bucuresti.
Este vorba despre celebrul Hotel Negresco, devenit emblema a orasului si punctul de plecare a unei retele hoteliere la fel de celebre.
Odata intrat in restaurant, esti coplesit de eleganta sobra a salii, de manierele impecabile cu care esti servit, de renumitele si delicioasele produse de bucatarie purtand marca "a la Capsa" (specialitati culinare romanesti si internationale), demne sa satisfaca cele mai pretentioase asteptari si cele mai alese gusturi. Meniul este atat de vast si de tentant incat e greu sa faci vreo recomandare.
Iar daca treci la desert, plonjezi in plin regal gastronomic: toate produsele de cofetarie si patiserie sunt pregatite dupa retete secrete, tot "a la Capsa", din care unele sunt chiar marca inregistrata la OSIM, cum este celebra prajitura "Joffre".
Pentru comunitatea de afaceri, Casa Capsa detine si suportul logistic precum si facilitatile necesare in vederea organizarii de business lunch-uri, intalniri de afaceri, evenimente, conferinte. Toate acestea incadrate in conceptul "Afaceri si Divertisment", o sintagma semnificativa pentru ideea de business, dar care ofera clientului beneficiul suprem de a fi tratat regeste.
P.S. O recomandare totusi am: nu ratati parfait-ul cu alune.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.