"Va intrebati ce caut eu aici sa dau premii unor tineri? Impreuna cu mereu tanarul George Mihaita, am ajuns la concluzia ca tineretea este o stare de spirit", a afirmat actorul Horatiu Malaele, invitat de onoare al Festivalului de teatru pentru licee
"Va intrebati ce caut eu aici sa dau premii unor tineri? Impreuna cu mereu tanarul George Mihaita, am ajuns la concluzia ca tineretea este o stare de spirit", a afirmat actorul Horatiu Malaele, invitat de onoare al Festivalului de teatru pentru liceeni "Jos palaria", alaturi de actrita Maia Morgenstern. Clubul UNESCO-Adolescentii si Teatrul de Comedie din Bucuresti au anuntat premiile editiei a IX-a a festivalului in cadrul unui spectacol multimedia, duminica, de Ziua Adolescentilor.
"Sunt bucuroasa sa fiu astazi aici si sa primesc din partea adolescentilor o infuzie de energie - a spus Maia Morgenstern, fosta eleva a Liceului Central, castigator a doua premii. Mi-as fi dorit la varsta voastra sa am sansa pe care o aveti voi sa va desfasurati intr-un asemenea festival."
Directorul de proiect, Dan Mircea Cipariu, a precizat ca "in festival au fost propuse patru scenarii originale si spectacole din autori clasici si contemporani, precum Caragiale, Musatescu, Baranga, Sorescu ori Visniec si Caraman. Aceasta editie a IX-a ne-a oferit cateva talente de perspectiva ale teatrului romanesc si, mult mai important, dimensiunea profunda a comunicarii dintre adolescenti si cei mari, dintre adolescenti si ei insisi, cu beneficii interioare atat pentru liceeni, cat si pentru cei ce vor gandi pe viitor proiecte info-educationale pentru adolescenti. Speram din toata inima ca la anul, la a zecea editie, sa gasim resurse si intelegere pentru a putea realiza un eveniment cu acoperire nationala". Sustinatorii prezentei editii au fost Primaria Municipiului Bucuresti, ArCuB, BCR, Ford si Luxten.
Juriul a acordat 11 premii (in valoare totala de 2400 Euro), in urma vizionarii celor 23 de trupe inscrise in concurs. Palmaresul este urmatorul:
l scenariu original - Mihai Pungan si Adrian Topal, elevii Trupei PNHP din Liceul Bilingv Decebal pentru "Strada Paradisului"; * interpretare feminina in rol secundar - Ruxandra Coman din Trupa Argos a Scolii Centrale pentru rolul Lache Nebunul din spectacolul "1 aprilie" dupa I.L. Caragiale; * interpretare feminina in rol principal - Stefania Dumitru din trupa Love&Care pentru dublul rol Maricica Tunsu si Niculina Gologan din Opinia publica" dupa Aurel Baranga; * interpretare masculina in rol secundar - Alexandru Balta din trupa Start a Liceului Teoretic "Ion Neculce" pentru rolul Jevaikin din Casatoria" de Gogol;
l interpretare masculina in rol principal - Alexandru Nitu, trupa Step a Clubului Copiilor Sector 5, pentru rolul Alexandru Peruzeanu din spectacolul "O soacra" dupa Caragiale;
l regie realizata de un elev - Iolanda Iegrucz, trupa Luceafarul a Clubului Copiilor Sector 5, pentru "Suflete ucise" dupa Matei Visniec; * Premiul special (oferit de IOCC pentru cea mai buna piesa pe tematica violentei) - Trupa Grup 25 a Liceului Teoretic "Marin Preda" pentru Noi impreuna" de Zinica Ionescu si Vasile Berenyi;
l Premiul special (oferit de IOCC pentru cea mai buna interpretare) - Cristina Glodeanu din trupa Love&Care pentru rolul din Brainstorming" dupa Stefan Caraman; * Premiul special "Jos palaria Junior" - Trupa Dor fara satiu" a Liceului Teoretic "Dimitrie Bolintineanu" pentru La lilieci, raiul florilor" dupa Marin Sorescu; * Premiul FestCo pentru spectacolele romanesti ce vor intra in Festivalul Comediei Romanesti "FestCo 2007", ex-aequo - Trupa Step a Clubului Copiilor Sector 5 pentru "O soacra" si Trupa Argos a Scolii Centrale pentru "1 aprilie"; * Marele Premiu "Jos palaria" pentru cel mai bun spectacol - Trupa Start a Liceului Teoretic "Ion Neculce" pentru Casatoria". (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.