Un grup mafiot de interese coordonat de ministrul MAE, Razvan Ungureanu, format din reprezentanti ai Parlamentului si exponenti ai Coalitiei guvernamentale a conspirat in vederea adoptarii tacite a Ordonantei Gojdu, a declarat ieri pentru ZIUA vicepr
Un grup mafiot de interese coordonat de ministrul MAE, Razvan Ungureanu, format din reprezentanti ai Parlamentului si exponenti ai Coalitiei guvernamentale a conspirat in vederea adoptarii tacite a Ordonantei Gojdu, a declarat ieri pentru ZIUA vicepresedintele PPCD, deputatul independent Aurelian Pavelescu. "Ministrul MAE a fost capul acestei masinatiuni pe care a copt-o din prima faza. Toata aceasta conspiratie in interiorul Parlamentului si Guvernului, realizata de un grup de ministri si deputati este o lucratura de tip mafiot care functioneaza pentru inducerea in eroare a deputatilor si manipularea votului, atunci cand interesele acestui grup mafiot ar putea fi periclitate", a sustinut Pavelescu. Deputatul a spus ca nu exclude ca serviciile secrete sa coordoneze aceste actiuni in cardasie cu o serie de lideri politici ai Coalitiei. El si-a argumentat teoria explicand ca scopul adoptarii tacite a Ordonantei s-a intrezarit inca de la primele dezbateri ale cazului "Gojdu" in Comisia Juridica a Camerei, prin absenteismul reprezentantilor MAI de la sedinte. "Adoptarea tacita s-a incercat in Comisie in ultima zi. Atunci au lipsit toate cele sapte persoane care acopereau procedura - secretarii de stat, ministrul MIE si ministrul delegat Bogdan Olteanu. S-a reusit insa prelungirea termenului de adoptare tacita la 60 de zile", a aratat Pavelescu. El a avertizat insa ca exponentii Ministerului nu au catadicsit sa isi faca simtita prezenta nici la urmatoarele dezbateri. Razvan Ungureanu a absentat din plenul de ieri al Camerei desi deputatii ii solicitasera prezenta inca de la inceputul saptamanii, iar Biroul Permanent il instiintase ca Ordonanta Gojdu se va dezbate cu sau fara prezenta sa. Mai mult chiar, desi conducerea Camerei decisese luni dezbaterea ordonantei pana la epuizarea totala a problemelor, s-a incercat sistarea sedintei pe motiv ca a fost depasit timpul regulamentar. "Titu Gheorghiof (PNL) si Marton Arpad (UDMR) au facut presiuni imense pentru suspendarea sedintei, fapt care ar fi sprijinit adoptarea tacita a Ordonantei in defavoarea vointei parlamentare", a sustinut Pavelescu. El a atras atentia ca declaratiile aberante ale conservatorului Sergiu Andon, care a declarat ca Ordonanta nu a cazut, fac parte din aceeasi conspiratie. "Argumentul lui Andon este un artificiu juridic. El spune ca Ordonanta nu a fost votata singura, de sine statatoare. A fost retrimisa in trecut la Comisie impreuna cu un amendament si a fost votata in plen impreuna cu o declaratie interpretativa. In ambele cazuri, Ordonanta ca atare nu a fost respinsa. Este un siretlic care vrea sa evite votul plenului si faptul ca intentia parlamentarilor a fost sa respinga ordonanta", a explicat Pavelescu. Deputatul a mentionat ca votul Camerei reprezinta un semnal pentru senatorii care vor dezbate aceasta problema, Senatul fiind Camera decizionala in privinta cazului Gojdu.
La stalpul infamiei
Pavelescu a trecut in revista o serie de "minciuni sfruntate" prin care reprezentantii MAE au incercat sa-i intoxice pe deputati pentru a le influenta votul. "S-a spus ca Biserica Ordodoxa Romana a fost despagubita de catre Ungaria desi despagubita trebuie sa fie Fundatia Gojdu. S-a mintit ca Biserica a fost consultata in acest domeniu si s-a fabulat ca statul roman nu ar avea nici o atributie in recuperarea mostenirii Gojdu", a dezvaluit Pavelescu. "In cazul Gojdu este vorba despre o conspiratie anti-BOR si anti-religioasa", a conchis taranistul. El a avertizat ca PPCD va trimite listele cu numele parlamentarilor care au votat pro Ordonanta in toate circumscriptiile electorale, inclusiv in Ardeal, pentru ca acestia sa fie cunoscuti de intreaga populatie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.