Sub diverse denumiri generice, primariile de sector din Capitala si-au inceput si in acest an programul actiunilor de primavara. "Luna curateniei", lansata in urma cu zece ani de Viorel Lis, a fost extinsa, intre timp, la intregul anotimp, devenind u
Sub diverse denumiri generice, primariile de sector din Capitala si-au inceput si in acest an programul actiunilor de primavara. "Luna curateniei", lansata in urma cu zece ani de Viorel Lis, a fost extinsa, intre timp, la intregul anotimp, devenind un bun prilej pentru edilii bucuresteni sa-si reafirme intentiile gospodaresti. De la banala strangere a gunoiului acumulat prin casele bucurestenilor, prin parcuri, spatii verzi si pe strazi, actiunea s-a transformat intr-un veritabil program de lucru pentru primarii ce include, pe langa salubrizare, si investitii, reamenajari si reparatii de strazi.
Spatii verzi pe demolari
Primarul Liviu Negoita si-a intitulat programul "Primavara pentru oameni", iar actiunea se refera, in principal, la infrumusetarea domeniului public si a spatiilor verzi din Sectorul 3. Administratia locala are rezervate, pentru prima etapa a plantarilor din acest sezon, 60.000 de rasaduri de panselute, salvie, gura leului, cineraria, miosotis, cana si craiteflori, in sera Directiei Parcurilor - Sector 3. Operatiunile de plantare includ si salubrizarea a circa 120 de hectare de spatii verzi si transportarea la groapa de gunoi a resturilor vegetale sau deseurilor colectate, eliminarea vegetatiei spontane, taierea de regenerare si intretinerea arbustilor ornamentali.
In paralel, Directia de disciplina in constructii a intensificat actiunea de dezafectare a garajelor, chioscurilor si a altor constructii neautorizate, iar in locul lor se reamenajeaza spatiile verzi distruse de acestea. In zonele unde cetatenii solicita infiintarea de parcaje de resedinta, primarul Negoita dispune acest lucru subalternilor sai. O masura luata anul trecut de edil s-a dovedit extrem de eficienta: el a impartit sectorul in 21 de zone si a dat cate o "felie" celor 21 de directori din primarie. Indiferent de domeniul in care isi desfasoara activitatea in primarie, responsabilii de zona trebuie sa stie tot ce misca in teritoriul pe care il au in responsabilitate, de la strazi, gunoi, scoli, constructii ilegale, parcari etc.
Salubrizare cu orar
Primaria Sectorului 4 a inceput si ea salubrizarea arterelor si a aleilor dintre blocuri, sub o denumire generica - "Curatenia de Primavara". Actiunea este pusa in aplicare de REBU si ADPP 4, dupa un program stabilit de edili pentru fiecare saptamana in parte. Astfel, saptamana trecuta, REBU a actionat in perimetrul arterelor Splaiul Unirii-Sos. Mihai Bravu-Calea Vacaresti-Bd. Tineretului-Bd. Dimitrie Cantemir, iar ADPP4, in perimetrul arterelor Bd. Dimitrie Cantemir-Calea Serban Voda-Str. Mitropolit Iosif-Str. Constantin Istrati-Bd. Regina Maria-Bd. Libertatii-Spl. Independentei. "Inspectorii Directiei de Gospodarie Comunala transmit instiintari catre asociatiile de proprietari, sa elibereze de autoturismele parcate carosabilul arterelor cuprinse in aceste actiuni", ne-a declarat viceprimarul Radu Silaghi.
Asfaltarea inainte de orice
Primaria Sectorului 2 si-a inceput programul de primavara cu actiunea cea mai grea: asfaltarea strazilor, care se va derula pe parcursul intregului an. De altfel, administratiile tuturor sectoarelor au cuprins in graficul lucrarilor de sezon reabilitarea strazilor adiacente marilor bulevarde, precum si a aleilor dintre blocuri. Primaria Sectorului 6 controleaza de zor pietele si zonele adiacente, eliminandu-i pe comerciantii ambulanti. Totodata, executa lucrari de toaletare, reducere de coronament si verifica solicitarile cetatenilor privind defrisarea arborilor. Salubrizarea se face intensificat, iar colectarea deseurilor este selectiva, dupa ce firma Urban a pus in anumite zone din sector pubele speciale pentru materialele refolosibile.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.