Saptamana trecuta, stagnarea de la BVB s-a rasfrant si asupra lichiditatii din piata la termen de la Sibiu, unde joi si vineri volumul a coborat sub pragul de 10.000 de contracte.
Cu toate acestea, avand in vedere ca "de la inceputul lunii au
Saptamana trecuta, stagnarea de la BVB s-a rasfrant si asupra lichiditatii din piata la termen de la Sibiu, unde joi si vineri volumul a coborat sub pragul de 10.000 de contracte.
Cu toate acestea, avand in vedere ca "de la inceputul lunii au fost tranzactionate aproape 279.000 contracte, martie are toate sansele sa fie cea mai buna din istoria Bursei sibiene", considera Decebal Todarita, purtatorul de cuvant al BMFMS.
Raportul euro/leu cu scadenta la jumatatea anului s-a stabilizat in jurul valorii de 3,5 lei, tranzactiile realizandu-se pe parcursul saptamanii intre 3,4805 si 3,51 lei.
Pentru vineri, preturile au fluctuat intre 3,48 si 3,52 lei, la finele saptamanii ele stagnand, la randul lor, la 3,5 lei.
"In randul investitorilor, speculatori sau hedgeri, s-a format o opinie destul de clara. Pragul de 3,5 lei este unul foarte solid, chiar daca este exista zvonuri care vad euro coborand spre 3,4 - 3,45 lei. Insa piata valutara a devenit una tot mai volatila, unde a aparut efectul de <>, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta", comenta un broker.
Pretul de cotare al raportul dolar/leu a stagnat pe parcursul intregii saptamani la 2,9 lei, pentru scadenta de vineri si 2,97 lei, pentru jumatatea anului.
Paritatea euro/dolar a avut o evolutie oscilanta, in concordanta cu ceea ce s-a petrecut pe pietele internationale. Astfel, pentru vineri preturile au fost cuprinse intre 1,1980 si 1,2124 dolari iar pentru jumatatea anului intre 1,2065 si 1,211 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.