Spitalul "Sf. Pantelimon" a fost "impartit" intre Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 2, in baza unei colaborari parafate, ieri, de reprezentantii celor doua institutii. Atat ministrul Eugen Nicolaescu, cat si primarul Neculai Ontanu au preci
Spitalul "Sf. Pantelimon" a fost "impartit" intre Ministerul Sanatatii si Primaria Sectorului 2, in baza unei colaborari parafate, ieri, de reprezentantii celor doua institutii. Atat ministrul Eugen Nicolaescu, cat si primarul Neculai Ontanu au precizat ca "operatia" s-a facut in interesul comunitatii, dar si al unitatii medicale. Pe de o parte, spitalul a obtinut de la Primarie o finantare substantiala, de 46 de miliarde lei vechi, pentru lucrari de reabilitare. Pe de alta parte, autoritatea locala a preluat in administrare o sectie exterioara a spitalului, denumita "Sf. Ciprian", pentru a dezvolta servicii comunitare destinate populatiei. Mai precis, aici vor functiona Serviciul de evidenta a populatiei si Politia comunitara. Vor ramane, in continuare, cabinetele medicale individuale care isi desfasoara activitatea in acest spatiu, precum si Scoala Patriarhiei. Cazurile sociale care erau tratate in aceasta sectie exterioara au fost preluate de catre Asistenta Sociala a Primariei Sectorului 2, iar medicii, aparatura si paturile raman ale spitalului. Dr. Dan Serban, directorul spitalului, si-a propus sa externalizeze serviciul de radiologie si sa refaca infrastructura spitalului dar si partea exterioara a acestuia si sa regandeasca saloanele, astfel incat acestea sa dispuna de grup sanitar.
Tot ieri, ministrul Sanatatii si primarul Sectorului 2 au vizitat zona Fundeni, unde va fi construit un spital regional. Eugen Nicolaescu a anuntat, cu aceasta ocazie, ca pachetul bazal de servicii medicale ce va fi oferit tuturor cetatenilor ar putea fi finalizat pana la sfarsitul lunii iunie. "Din banii de asigurari sociale de sanatate nu se pot oferi toate serviciile pentru toata lumea. De aceea vom face, in perioada imediat urmatoare, un pachet de servicii medicale de baza care va fi oferit oricarui cetatean atunci cand are nevoie. Daca vom hotari ca in acest pachet sa fie incluse doua analize pe an, aceste doua analize vor fi facute. Daca cetateanul va ajunge in spital si i se va spune ca are dreptul la anumite acte medicale, atunci acelea ii vor fi oferite. Daca omul va primi o reteta compensata sau gratuita in baza acestui nou contract, el va gasi acele medicamente in permanenta in farmacii. Tot acest management de care discutam va fi dimensionat la nivelul bugetului pe care il are Romania acum", a precizat Nicolaescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.