Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul Bogdan Olteanu si-a anuntat ieri demisia din cadrul cabinetului Tariceanu pentru a candida, din postura de simplu deputat liberal, la functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Nominalizat inca din c
Ministrul delegat pentru relatia cu Parlamentul Bogdan Olteanu si-a anuntat ieri demisia din cadrul cabinetului Tariceanu pentru a candida, din postura de simplu deputat liberal, la functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Nominalizat inca din cursul anului trecut drept succesor al lui Adrian Nastase, din partea Aliantei PNL-PD, fostul ministru a marturisit ca nu este sigur de succesul candidaturii sale. "Nu sunt sigur ca voi castiga presedintia Camerei Deputatilor. Aceasta decizie apartine parlamentarilor. Daca parlamentarii nu ma vor sustine, voi activa ca simplu deputat. Daca nu voi obtine votul de incredere, prezenta mea in Executiv ar fi imorala", a sustinut Bogdan Olteanu. El si-a justificat demisia spunand ca functia de ministru ar fi acreditat ideea nedorita a unei imixtiuni a Executivului in treburile Parlamentului.
Diaconescu: Tariceanu o blocheaza pe Musca
Purtatorul de cuvant al PSD, Cristian Diaconescu, a afirmat ieri ca Biroul Permanent al PSD urmeaza sa ia, in sedinta de luni, decizia finala in privinta persoanei desemnate pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor, prima candidatura fiind cea a lui Valer Dorneanu. Surse confidentiale sustin insa ca desemnarea lui Dorneanu pentru sefia Camerei este certa. Referindu-se la demisia lui Olteanu din Guvern, Diaconescu a explicat ca adevaratul substrat al acestei miscari este incercarea evidenta a primului-ministru Tariceanu de a bloca, prin toate puterile, candidatura Monei Musca pentru presedintia Camerei Deputatilor. "In aceasta perioada au avut loc o serie de discutii si confruntari, situatia nu este deloc clara in Coalitie in ceea ce priveste modul in care vor fi sustinute candidaturile. Se ofera posturi, iata la Loteria Nationala, spre exemplu, care este greu de inteles, dar probabil exista o ratiune, ar urma sa compenseze din punct de vedere politic, si nu numai, o eventuala presedintie a Camerei din partea unui reprezentant al PNL", a comentat Diaconescu. El a aratat ca va fi interesant de vazut daca, dupa tot scandalul din Alianta si Coalitie, cei de la Putere "vor fi in stare sa-si asume responsabilitatea politica pentru o decizie legata de aceasta pozitie si sa reuseasca sa o duca pana la capat".
Grupul PNL se exprima azi
Olteanu a afirmat ca nu a avut negocieri cu reprezentantii grupurilor parlamentare pentru sustinerea sa la presedintia Camerei, dar a mentionat ca a discutat cu deputatii, inclusiv cu cei ai Opozitiei, despre candidatura sa. "Nu am facut negocieri politice pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Am vorbit insa cu o mare parte a deputatilor, din toate grupurile parlamentare, si le-am expus viziunea mea, le-am spus ca voi fi un presedinte loial", a declarat el. Olteanu a spus ca in cursul zilei de azi va cere sustinerea grupului deputatilor PNL pentru candidatura sa la sefia Camerei. Totodata, el a afirmat ca premierul Tariceanu il va nominaliza astazi pe noul ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul. Liberalul i-a multumit premierului pentru increderea acordata si si-a manifestat parerea de rau pentru faptul ca nu va face parte, dupa 1 ianuarie 2007, din primul Guvern al Romaniei "europene". Olteanu s-a ferit sa comenteze pretentia PC de a avea un candidat propriu la sefia Camerei, dar a spus ca, in aceasta problema, se vor exprima forurile de conducere ale Coalitiei majoritare si ale Aliantei PNL-PD. "Problema se va discuta la nivelul Aliantei si al Coalitiei", a aratat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.