Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, sambata, la Timisoara, ca atunci cand a decis sa nu renunte la reformarea Justitiei s-a gandit la posibilele repercusiuni asupra judecatorilor si procurorilor care lucreaza la dosarele "grele". In aces
Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a declarat, sambata, la Timisoara, ca atunci cand a decis sa nu renunte la reformarea Justitiei s-a gandit la posibilele repercusiuni asupra judecatorilor si procurorilor care lucreaza la dosarele "grele". In acest sens, Monica Macovei, a carei presupusa intentie de a demisiona a fost vehiculata recent in presa, a recunoscut ca a avut si momente in care a vrut sa renunte la functia sa. Macovei a precizat, citata de Mediafax, ca motivul pentru care nu a facut-o a fost "apararea independentei procurorilor si judecatorilor" care au in lucru "cazuri grele". Astfel, Macovei a afirmat: "Am avut si eu momente grele, am avut momente in care am crezut ca n-o sa pot sa schimb nimic, dar unul din gandurile pe care le-am avut atunci cand am decis sa raman a fost sa apar independenta judecatorilor si procurorilor care lucreaza la aceste dosare. Altfel mi-e teama de ce li s-ar putea intampla". Totodata, Macovei, a declarat ca sistemul judiciar din Romania este pe drumul cel drept, lucru dovedit si prin faptul ca au inceput sa intre in lucru dosare mari, care nu se instrumenteaza la comanda politica. "Nimeni nu a exercitat nici un fel de presiune politica asupra mea sau asupra celor care instrumenteaza aceste dosare", a declarat ministrul.
"Daca nu am sprijin politic, sa nu mai pierdem vremea"
Intrebata daca dosarul Zambaccian a fost unul dintre aceste momente, Macovei a raspuns: "Si acesta a fost unul dintre momentele grele dupa respingerea cererii de perchezitie". "Au fost momente in care m-am gandit ca, daca nu am un sprijin politic sa promovez masurile de anticoruptie, atunci nu are rost sa pierdem vremea nici eu, si nici cei care ma platesc", a adaugat Macovei. Referindu-se la temerile pentru magistratii care lucreaza in dosarele mediatizate, Macovei a spus ca toata lumea trebuie sa fie realista. "Ei (n.r.-magistratii) fac niste dosare mari, dosare cu oameni politici si ca atare exista un risc pentru ei si trebuie sa-i protejam si eu, si dumnevoastra", a sustinut ministrul Justitiei.
Ministrul Justitiei a participat la Timisoara la aniversarea a 16 ani de la lansarea "Proclamatiei de la Timisoara", considerat documentul programatic al Revolutiei din decembrie 1989. Tot la acest eveniment, Societatea Timisoara i-a acordat ministrului premiul "Speranta", pentru meritul de a fi promovat in Justitie prevederi din proiectul privind legea lustratiei. Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a declarat ca premiul pe 2005 revine ministrului Justitiei pentru ca, in opinia sa, a fost singurul reprezentant al Guvernului care a aplicat Legea lustratiei in domeniul de care raspunde, cel al Justitiei. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.