Grupul TUI si Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) vor incheia un acord, de colaborare pe termen lung, bazat pe un set de masuri aprobate de comun acord care vizeaza intensificarea prezentei companiei pe piata romaneasca, a declarat, ieri, pentr
Grupul TUI si Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) vor incheia un acord, de colaborare pe termen lung, bazat pe un set de masuri aprobate de comun acord care vizeaza intensificarea prezentei companiei pe piata romaneasca, a declarat, ieri, pentru Mediafax, reprezentantul diviziei romane a TUI. "Strategia comuna va fi elaborata in termen de o luna, urmand ca atat reprezentantii TUI, cat si partea romana sa faca propuneri. Ea va fi implementata si in vara 2006, dar in principiu urmarim salvarea sezonului de anul viitor, pentru ca sezonul estival din acest an este aproape pierdut din punct de vedere al incomingului (sosirile de turisti straini - n.r.)", a afirmat Ciprian Popescu, directorul agentiei Danubius, reprezentanta TUI in Romania. Potrivit acestuia, recentul anunt al diviziei scandinave a grupului de turism, privind renuntarea la programul cu Romania risca sa aiba un efect de domino si sa determine si alte anulari. Deocamdata, diviziile din Franta, Belgia si Germania ale TUI au hotarat sa continue colaborarea cu piata locala. "Retragerea TUI ar avea un impact ingrozitor asupra pietei din Romania. Chiar daca am pierdut TUI Nordic, am putea sa reducem acest handicap daca se impulsioneaza acest sector si se elimina amenintarea gripei aviare", este de parere Popescu. TUI Nordic a decis, in luna februarie, sa anuleze contractele pentru Mamaia, Neptun si pentru circuite in tara, respectiv patru curse charter din Suedia, Danemarca si Finlanda. Decizia companiei a avut la baza un cumul de situatii, printre care informatiile despre gripa aviara, nesiguranta cu privire la nivelul TVA si problemele cu care tour-operatorul s-a confruntat in sezonul trecut.
Tot ieri, patronatele din turism s-au intalnit cu vicepremierul Gheorghe Copos si presedintele ANT, Ovidiu Marian, pentru a analiza stadiul de pregatire a acestei industrii in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Printre subiectele analizate s-au aflat necesitatea implementarii unei strategii de dezvoltare a turismului romanesc, modalitatile de cointeresare a investitorilor pentru a investi in infrastructura de interes pentru turism, politicile fiscale stimulative pentru intreprinzatorii din domeniu, oportunitatea modificarii Legii turismului si a altor norme juridice specifice domeniului si impactul problemelor de mediu si al transportului asupra fenomenului turistic. In cadrul intalnirii s-a hotarat si ca patronatele din turism vor elabora un memorandum despre situatia din acest sector, care va fi prezentat in viitorul apropiat intr-o sedinta de Guvern.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.