Fabricile din judetul Timis ale omului de afaceri Zaher Iskandarani au fost puse sub sechestru de catre procurorii DIICOT Bucuresti, dupa ce impotriva acestuia au fost formulate acuzatii de infractiuni economice si prejudicierea bugetului de stat. Su
Fabricile din judetul Timis ale omului de afaceri Zaher Iskandarani au fost puse sub sechestru de catre procurorii DIICOT Bucuresti, dupa ce impotriva acestuia au fost formulate acuzatii de infractiuni economice si prejudicierea bugetului de stat. Surse din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Timisoara, citate de Mediafax, au declarat ca ofiterii au pus, in urma cu doua zile, sechestru pe fabrica de tigari de la Sacalaz, si pe fabrica de alcool din Lenauheim. Potrivit surselor citate, sechestrul a fost pus pentru ca autoritatile sa se asigure ca utilajele sau imobilele nu vor fi instrainate sau vandute, iar statul sa-si poata recupera prejudiciul.
Dosar disjuns
La sfarsitul lunii decembrie 2005, Zaher Iskandarani a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, omul de afaceri contestand hotararea Tribunalului Bucuresti pe motiv ca nu stia ca a fost dat in urmarire generala si internationala, intrucat s-a aflat la o cabana din Muntii Semenic. El a adaugat ca a aflat de emiterea mandatului de arestare preventiva si de darea in urmarire abia dupa ce a ajuns la prietenii lui din Timisoara, de unde a fost ridicat de politisti. In 20 ianuarie 2006, Curtea de Apel si Tribunalul Bucuresti au decis ca Zaher Iskandarani sa ramana in arest, prelungind mandatul emis pe numele lui.
In cauza in care a fost arestat omul de afaceri sirian mai sunt cercetati alti trei complici ai sai, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh. Acest nou dosar este disjuns din cel in care, in mai 2005, au fost cercetati Zaher Iskandarani, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Jamil Fadi. Cei patru au fost arestati in 19 mai, sub acuzatia de "initiere si constituire a unui grup infractional organizat avand drept scop comiterea de infractiuni grave, respectiv contrafacerea si contrabanda de mare anvergura cu tigari", prevazuta de articolul 7 (alineatul 1) din Legea 39/2003.
Tigari si alcool de contrabanda
Activitatea grupului se desfasura in principal la fabrica de la Sacalaz, apartinand uneia dintre firmele controlate de Zaher Iskandarani, unde erau contrafacute tigari destinate contrabandei. In urma perchezitiei efectuate in decembrie anul trecut la aceasta fabrica, au fost gasite tigari si alcool fabricate ilegal, in lipsa unei autorizatii. In fabrica au fost gasite 55 de baxuri de tigari timbrate, 65 de baxuri de tigari netimbrate, precum si 72 de casete si 1437 de cutii cu pachete netimbrate. De asemenea, au mai fost gasite noua tone de tutun, precum si role de foita de tigara si filtre de tigari care nu au fost declarate.
O alta perchezitie a fost efectuata la fabrica de la Lenauheim, unde au fost descoperite instalatii de fabricare ilegala a alcoolului. Zaher Iskandarani, Eugen Iovescu, Ghannoum Obayda si Jamil Fadi au parasit arestul, la sfarsitul lunii mai, ca urmare a hotararii Curtii de Apel Bucuresti. La iesirea din arestul Directiei Cercetari Penale a Politiei Romane, Iskandarani a declarat ca a fost arestat in urma plangerii unei companii producatoare de tutun. (M.V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.