Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a 1195 de societati, care au datorii de aproape 11 milioane de lei (aproximativ 3,15 milioane de euro la cursul BNR de ieri, de 3,49 lei/euro) si peste 19,4 milioane de eur
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a 1195 de societati, care au datorii de aproape 11 milioane de lei (aproximativ 3,15 milioane de euro la cursul BNR de ieri, de 3,49 lei/euro) si peste 19,4 milioane de euro, potrivit unui comunicat al institutiei. Printre debitorii ale caror conturi au fost blocate se numara societatile Contrasimex B din Ploiesti, Comcereal Dolj, Progresul Ploiesti, Transporturi Rutiere Onesti, ACR Sucursala Gorj, CMC International Impex, C.B. Investitii Bucuresti, Asociatia Sportiva Politehnica Timisoara, Bio Medical Group Bucuresti, Bidepa Security Bucuresti, Federal Coop Brasov, Petrom Sucursala Braila si Letea Bacau. Comunicatul precizeaza ca poprirea conturilor a fost realizata dupa epuizarea celorlalte metode de valorificare. Actiunea AVAS vizeaza debitorii care au dat dovada de rea-credinta in cazul achitarii obligatiilor. "Pe toti rau-platnicii care stiu ca au datorii la AVAS ii sfatuiesc sa le plateasca rapid pana la ultimul leu, conform legii. In caz contrar, avem la dispozitie si vom folosi varianta executarii silite, prin scoaterea la licitatie publica a tuturor bunurilor urmaribile pe care le detin, pana la stingerea completa a datoriei", a declarat presedintele AVAS, Razvan Orasanu (foto).
Creantele debitorilor sunt preluate de catre AVAS de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si de la trei banci cedente, respectiv Bancorex, BCR si Banca Agricola. Sumele ce urmeaza sa fie incasate sunt destinate intregirii Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate si diminuarii datoriei publice interne. Aceasta este cea de-a doua operatiune de blocare a conturilor datornicilor initiata de AVAS in acest an. La inceputul lunii ferbuarie, Autoritatea anunta poprirea conturilor in cazul a 573 de firme cu datorii de circa 110 milioane de lei noi la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate si la companiile furnizoare de utilitati (Distrigaz si Electrica). Deciziile AVAS sunt luate in baza dispozitiilor OUG 95/2003 privind preluarea de catre institutie a unor creante bugetare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.