Compania Siemens a instalat un sistem automat de purificare a apei in habitatul ursilor polari de la Gradina Zoologica din Nürnberg. Sistemul are grija ca animalele sa se bucure de cele mai naturale conditii posibile pe toata perioada anului. Frunze
Compania Siemens a instalat un sistem automat de purificare a apei in habitatul ursilor polari de la Gradina Zoologica din Nürnberg. Sistemul are grija ca animalele sa se bucure de cele mai naturale conditii posibile pe toata perioada anului. Frunze si crengi, polen, diverse resturi de mancare aruncate de vizitatori - intotdeauna este ceva de curatat sau de filtrat in zona de locuit a ursilor polari, care se intinde pe aproximativ 600 mp.
Cei trei ursi polari maturi care traiesc aici fac munca de zi cu zi foarte periculoasa pentru personalul ingrijitor. De aceea, aceasta activitate va fi coordonata de acum inainte de un sistem de curatare automatizat. In primul rand, acest sistem va fi utilizat pentru a dirija instalatia de purificare a apei, dar la nevoie poate fi extins pentru a coordona toate unitatile tehnice din gradina zoologica, ceea ce ar face ca Nürnberg sa aiba o gradina zoologica high-tech complet automatizata. Noul sistem automat nu va fi vizibil pentru vizitatori. Pentru public, singurele parti vizibile din acest sistem tehnologic sunt un gheizer care arunca apa printre stanci la intervale regulate de timp si o cascada. Sistemul include o serie de macarale si containere in punctele de descarcare de pe podeaua bazinului. Frunzele si crengile sunt extrase prin intermediul unor puncte de evacuare amplasate sub suprafata apei, iar polenul este filtrat cu ajutorul unui filtru aflat in interiorul peretelui bazinului. Sistemul ajuta la recircularea a 1.200 de metri cubi de apa pe zi. Pana acum putina vreme, gradina zoologica a utilizat mai multe pompe, fiecare fiind controlata de un sistem propriu. Noua instalatie de tratare utilizeaza un singur sistem cu 5 pompe, care scade costurile semnificativ. Daca, de exemplu, toamna, se acumuleaza foarte multe frunze, sistemul de control trage mai multa apa decat pe timpul verii si ajuta la recircularea unei mai mari cantitati de apa atunci cand e frig, pentru a preveni inghetul.
Sistemul de control ajuta foarte mult la economisirea de energie datorita convertorilor de frecventa, care asigura ca motoarele pompelor sa nu functioneze permanent la o viteza constanta. Consumul de electricitate este astfel redus cu 30% pana la 50%.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.