Departamentul National Anticoruptie (DNA) a infirmat informatiile aparute in mai multe cotidiene potrivit carora procurorii ar fi primit dosarul penal referitor la privatizarea SC Chimpex SA Constanta in care ar fi fost implicat deputatul liberal Dan
Departamentul National Anticoruptie (DNA) a infirmat informatiile aparute in mai multe cotidiene potrivit carora procurorii ar fi primit dosarul penal referitor la privatizarea SC Chimpex SA Constanta in care ar fi fost implicat deputatul liberal Dan Radu Rusanu. "Departamentul National Anticoruptie infirma ca ar fi primit de la Sectia de Politie Transporturi Constanta un dosar penal privind privatizarea SC Chimpex SA Constanta in care s-ar face cercetari si fata implicarea in respectiva privatizare a familiei deputatului Dan Radu Rusanu. Informatiile respective au fost difuzate de o agentie de stiri in data de 17 februarie 2006 si preluate de unele ziare din presa locala si centrala", se arata intr-un comunicat DNA.
Cu toate acestea, ieri, seful Sectiei de Politie Transporturi Constanta, comisar sef Ioan Bucur, a declarat, citat de Mediafax, ca dosarul a plecat de la politisti in 9 februarie si ca, nu se stie cum, a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta in loc sa ajunga la procurorii anticoruptie. Bucur a precizat ca a luat legatura cu seful Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta, precum si cu seful Serviciului Teritorial Constanta al DNA si ca, in cel mai scurt timp, institutia din urma va prelua dosarul referitor la modul de privatizare a operatorului portuar SC Chimpex SA Constanta.
Dosarul politistilor
Politistii constanteni ai Sectiei Transporturi au intocmit un dosar penal privind presupusa privatizare ilegala a operatorului portuar SC Chimpex SA Constanta, in perioada 2000 - 2002, in urma cercetarilor stabilind ca societatea ar fi fost privatizata ilegal si devalizata prin vinderea unor active sub pretul pietei. Seful Sectiei de Politie Transporturi Constanta, comisar sef Ioan Bucur, afirma, saptamana trecuta, ca din cercetarile efectuate s-a stabilit ca depozitul 2 Chimie ar fi fost vandut cu doua miliarde de lei, fata de valoarea sa reala de cinci milioane de dolari. Din verificarile efectuate, s-a constatat ca SC Chimpex s-ar fi sustras, in toti acesti ani, si de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat pentru veniturilor realizate. Totodata, in aceeasi perioada, s-au incheiat contracte cu diverse firme unde actionar era acelasi asociat majoritar al SC Chimpex, catre care s-au transferat veniturile cu titlu de procent ale SC Chimpex. Mai mult decat atat, sustin politistii, s-au obtinut si credite bancare pentru acoperirea altor scadente la alte banci.
La randul sau, liderul Federatiei Nationale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, spune ca depozitul Chimie 2 a fost vandut sub pretul pietei unei firme care ar apartine familiei deputatului Dan Radu Rusanu.
Replica lui Rusanu
In replica, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Dan Radu Rusanu, a declarat ca pentru aceleasi afirmatii, facute in urma cu un an, lui Petre Costel i-a intentat un proces de calomnie in urma caruia sindicalistul a fost achitat. "In legatura cu privatizarea Chimpex si afirmatiile unui lider de sindicat despre aceasta privatizare, fac urmatoarele precizari: aceste afirmatii au mai fost facute in urma cu un an si ceva, exact in aceeasi forma, fapt pentru care am avut un proces de calomnie cu liderul de sindicat respectiv", a precizat Rusanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.