Disputa dintre Primaria Capitalei si reprezentantii companiei Electrica Muntenia Sud (EMS) privind proprietatea asupra stalpilor de electricitate ar putea afecta procesul de privatizare al furnizorului de energie, a declarat ministrul Economiei si Co
Disputa dintre Primaria Capitalei si reprezentantii companiei Electrica Muntenia Sud (EMS) privind proprietatea asupra stalpilor de electricitate ar putea afecta procesul de privatizare al furnizorului de energie, a declarat ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres. "Dupa cate stiu, din discutiile pe care le-a avut domnul Videanu cu secretarii de stat din MEC, problema stalpilor a fost clarificata. Stalpii, ca si alte active, sunt in acest moment in camera de date si sunt active care apartin societatii Muntenia Sud. O eventuala modificare a ceea ce este deja declarat ca facand parte din patrimoniul EMS ar putea sa afecteze valoarea de piata, dar si increderea investitorilor care doresc sa participe la procesul de privatizare a societatii", a spus Seres, la sfarsitul saptamanii trecute. "Nu cred ca ne permitem sa ne facem in acest moment de ras in ceea ce priveste privatizarea Muntenia Sud", a precizat Seres.
La sfarsitul lunii ianuarie, au depus oferte angajante pentru preluarea Electrica Muntenia Sud, societatea de distributie a energiei electrice in Bucuresti, judetele Ilfov si Giurgiu, companiile AES-SUA, CEZ-Cehia, Enel-Italia, EVN-Austria, Gaz de France, RWE-Germania si Iberdrola si Union Fenosa-Spania. Cumparatorul va achizitiona direct 50% din actiuni si va aloca fonduri pentru o majorare de capital prin care participatia sa va ajunge la 67,5%.
La inceputul lunii februarie, primarul general al Bucurestilor, Adriean Videanu, a anuntat ca Primaria Capitalei va solicita Guvernului preluarea retelelor de distributie a energiei electrice, el amenintand ca, in caz contrar, va ataca in instanta procesul de privatizare a EMS. Potrivit primarului, vanzarea "retelelor la pachet" este in dezinteresul orasului, care va fi nevoit astfel sa cumpere servicii la preturi "exagerat de mari". Videanu a mai spus ca "s-a facut o grava eroare strategica" in procesul de privatizare a furnizorilor de utilitati, in momentul in care s-au vandut si retelele de distributie. "Nu ne ramane decat sa apelam la Guvern, sa gasim intelegere in aceasta chestiune. Eu am obligatia sa apar interesul public al bucuresteanului si, probabil, daca nu vom rezolva pe cale amiabila preluarea retelelor, voi ataca in instanta procesul de privatizare a furnizorului de energie electrica", a aratat primarul general.(G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.