Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, sustine ca firma al carei actionar este mama senatorului PD Cornelia Cazacu a castigat in mod legal licitatia privind intretinerea unui pachet de strazi importante din Bucuresti, iar excluderea unei fir
Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, sustine ca firma al carei actionar este mama senatorului PD Cornelia Cazacu a castigat in mod legal licitatia privind intretinerea unui pachet de strazi importante din Bucuresti, iar excluderea unei firme de la licitatie doar pentru ca apartine unui membru de partid este discriminatorie. "Excluderea unei firme de la licitatie este discriminare. Legea nu distinge, din acest punct de vedere, aceste elemente. Caietele de sarcini prevad aspecte legale, nu relatii de partid. Ce pot face? Sa interzic firmei Eurovia sa participe la licitatii? Dan Cazacu (sotul senatorului Cornelia Cazacu) e un om onest, care a renuntat la calitatea de consilier municipal (in anul 2002, n. red.) si si-a continuat afacerile. In plus, Cornelia Cazacu a devenit senator PD in 2004", a declarat Videanu, ieri, intr-o conferinta de presa.
Despre firma colegei sale de partid, primarul general a avut de contestat numai "jocurile de culise privind administrarea firmei", nicidecum calitatea lucrarilor. "Mie nu mi se pare deloc nefiresc ca au castigat. Insa consider o eroare majora faptul ca au schimbat administratorii firmei. E un punct de vedere personal", a precizat Videanu.
Primarul general a calificat "Armaghedonul domnului Ciuvica" drept "un joc interesant cu informatii publice". "Este de datoria mea sa fac lumina in acest caz, pentru ca nu doresc ca asupra modului de actiune a municipalitatii, nici in trecut, nici in momentul de fata, sa existe o suspiciune asupra modului atribuire a lictatiilor. Acesta este cadrul legal, astazi, in Romania, aceasta este maniera in care reprezentantii municipalitatii isi desfasoara procedurile de achizitie publica, pe baza legislatiei existente. Ciuvica incearca sa faca legaturi intre companii care s-au validat. Fie ca e vorba de Eurovia sau alte companii, ele lucreaza cu municipalitatea de mai bine de zece ani, din perioada 1994-1995. Aceste companii indeplinesc criterii de performanta, s-au specializat, respecta criteriile legale de participare la lucrari de amploare. Intr-o maniera transparenta s-au comunicat permanent rezultatele licitatiilor, valoarea si castigatorii acestora. Care este problema?", a mai spus Videanu.
Potrivit primarului general, legalitatea atriburii contractelor nu poate fi contestata, singura problema fiind "poate, una de moralitate". El a amintit ca licitatia in cauza a avut loc in vara anului trecut, cu toate datele tehnice afisate pe site-ul Primariei Capitalei. "Intretinerea multianuala a strazilor nu a fost o inventie a cuiva, ci un element impus de finantator (BEI, n. red.), astfel ca cel care repara strazile are in responsabilitate intretinerea lor pe o perioada de cinci ani. La licitatie au fost scoase sase pachete de strazi, iar din cele 22 de companii care au cumparat caietul de sarcini au ramas opt dupa preselectie. La vremea respectiva, nimeni nu a facut referire la maniera in care s-a facut licitatia", a argumentat Videanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.