Interesul investitorilor pentru cladiri de birouri situate in zona de est a municipiului Bucuresti este din ce in ce mai ridicat, iar aceasta evolutie tinde sa echilibreze dinamica dezvoltarii Capitalei, apreciaza reprezentantii companiei imobiliare

Interesul investitorilor pentru cladiri de birouri situate in zona de est a municipiului Bucuresti este din ce in ce mai ridicat, iar aceasta evolutie tinde sa echilibreze dinamica dezvoltarii Capitalei, apreciaza reprezentantii companiei imobiliare Esop.
"Fie ca se alege varianta achizitionarii unui teren si a realizarii unei constructii, fie cea a renovarii unei structuri existente, preturile sunt accesibile si recomanda zona drept o oportunitate pentru investitori", se arata intr-un comunicat al Esop. In ultimii ani, zona de nord a Capitalei a fost preferata investitorilor pe segmentul cladirilor de birouri, in principal datorita apropierii fata de aeroport si existentei unor spatii largi, care permit derularea unor proiecte flexibile.

200.000 de metri patrati, pentru birouri

Stocul spatiilor de birouri de calitate superioara va creste in 2006 cu circa 200.000 de metri patrati, iar alte suprafete, insumand 40.000 de metri patrati, vor fi renovate si livrate pe piata anul viitor, potrivit estimarilor companiei imobiliare mentionate. "In cazul inchirierii cladirilor de birouri din clasa A, valorile vor fi de 18-20 euro pe metru patrat si 16-17 euro pe metru patrat la preinchiriere. La cladirile clasa B, nivelul chiriilor va fi de 12-14 euro pe metru patrat pentru inchiriere si 10-12 euro pe metru patrat pentru preinchiriere", se arata intr-o analiza realizata de ESOP. Chiriile pentru spatiile din vile si cladiri renovate se vor situa intre 8 euro si 12 euro pe metru patrat. In plus, beneficiarii imobilelor vor achita si cheltuieli de intretinere, a caror valoare este cuprinsa intre 1,5-2 euro pe metru patrat (in cazul vilelor si al spatiilor neconventionale) si 3-3,5 euro pe metru patrat (pentru cladirile de calitate superioara).
Reprezentantii Esop arata ca piata spatiilor de birouri ramane atractiva pentru investitori, pe fondul unei rate de neocupare redusa (2-5% pentru cladirile din clasa A si 10-15% la imobilele din clasa B), dezvoltarii companiilor romanesti si multinationale, al aderarii la UE si al interesului firmelor internationale de relocare si externalizare a unor activitati in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.