Cladirile ridicate in 1956, langa satul brailean Tichilesti, au slujit initial drept dormitor pentru muncitorii care lucrau la digul de protectie de pe Dunare. Apoi au adapostit un centru de reeducare pentru minori. De anul trecut, s-au transformat i

Cladirile ridicate in 1956, langa satul brailean Tichilesti, au slujit initial drept dormitor pentru muncitorii care lucrau la digul de protectie de pe Dunare. Apoi au adapostit un centru de reeducare pentru minori. De anul trecut, s-au transformat in penitenciar pentru minori si tineri. Vecinatatea unui loc care adaposteste oameni nu tocmai prieteni cu legea nu i-a speriat niciodata pe satenii din Tichilesti.

Locuitorii din satul brailean Tichilesti sunt vecini, de mai bine de jumatate de secol, cu o puscarie. Asa de mult timp a trecut, de cand traiesc in buna vecinatate, ca nici prin gand nu le da satenilor sa se planga de locuitorii cladirilor de chirpici de la marginea satului. Sunt multumiti ca, odata iesiti din peniteniciar, cei care intentioneaza sa recidiveze au grija sa-si aleaga locuri de actiune cat mai indepartate de inchisoarea in care si-au platit faptele. Mai mult, penitenciarul de la Tichilesti are vreo suta de hectare de pamant arabil, pe care, de bine, de rau, le pazeste. Satenii, care au loturile pe langa pamantul pazit al penitenciarului, sunt multumiti ca hotii nu dau iama in recoltele lor. Penitenciarul este si locul de munca a aproximativ treizeci de sateni, care lucreaza la paza, la bucatarie sau in ateliere. Salariile sunt chiar bunicele, un motiv in plus pentru sateni sa nu strambe din nas vizavi de vecinii certati cu legea de la penitenciar.

COMERT. La Tichilesti, o pereche de adidasi e o moneda forte de schimb


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.