Primarul Liviu Negoita a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, bilantul "pariurilor privind schimbarea la fata a Sectorului 3", pe care spune ca le-a facut la preluarea mandatului. In ambitia sa declarata de a face "Administratia Sectorului 3 p
Primarul Liviu Negoita a prezentat ieri, intr-o conferinta de presa, bilantul "pariurilor privind schimbarea la fata a Sectorului 3", pe care spune ca le-a facut la preluarea mandatului. In ambitia sa declarata de a face "Administratia Sectorului 3 prima pe tara", edilul a anuntat ca a realizat 90% din proiectele propuse pentru acest an, inundatiile din vara intarziindu-i intr-o foarte mica masura finalizarea lor. Principiile primarului Negoita privind "civilizarea" sectorului sunt precise: "In primul rand, trebuie sa aducem strazile, spatiile verzi si curatenia la nivelul capitalelor europene, iar marile investitii - cum sunt constructia de locuinte si de parcari supraterane - le vom derula in paralel". Pornind pe aceasta cale, edilul si-a structurat sarcini pentru fiecare an din acest mandat.
Curatenie ca la Praga
Dezafectarea "restaurantelor cu manele", chioscurilor, garajelor si a altor constructii ilegale a fost realizata "la termen" in acest an, adica toate cele 2.126 "obiective" de acest fel fiind evacuate de pe domeniul public. In locul lor au fost amenajate spatii verzi si locuri de joaca. "Un alt pariu a fost pe tema salubritatii. Am cerut firmei Rosal sa-si dimensioneze activitatea ca la Praga, de exemplu. Practic, acum nu mai exista nici o strada pe care firma de salubritate sa nu treaca sa ia gunoiul", a mai spus primarul. La capitolul ninsori, Negoita a anuntat ca Rosal a suplimentat de la 63 la 97 numarul utilajelor de deszapezire, care vor actiona si pe strazile secundare.
La capitolul asfaltari, edilul s-a declarat multumit: "Anul acesta am reusit sa asfaltam 101 de strazi din cele 138 pe care ni le-am propus, dar ma declar multumit ca am izbutit sa reparam artere pe care nu s-a mai intervenit de cel putin 15 ani. Anul viitor vom continua asfaltarea pe cel putin 100 de alei si stradute secundare, alaturi de alte 213 strazi de pamant cuprinse in programul Primariei Capitalei finantat de Banca Europeana de Investitii. Vom avea, astfel, peste 400 de strazi reparate, din totalul de 638 existente in Sectorul 3". In privinta amenajarii spatiilor verzi si a terenurilor virane, edilul este si mai optimist: "Pot sa spun ca nu exista loc, in cele 100 de hectare de terenuri virane, pe care angajatii primariei sa nu fi ajuns. Absolut toate terenurile sunt ingradite. Acesta este un alt pariu pe care l-am facut la inceputul anului, si sunt absolut convins ca, in 2006, toate spatiile verzi vor arata exact ca in orice capitala civilizata din Europa".
Parcari supraetajate si locuinte noi
Parcarile supraetajate si locuintele sunt investitii pe care primarul Liviu Negoita le-a "pariat" pentru anul viitor. Daca anul acesta au fost amenajate 2000 de locuri in parcari de resedinta si alte patru parcari acoperite cu copertina metalica, anul viitor vor fi construite trei parcaje supraterane multietajate in zonele Calea Calarasi-Bd. Decebal (600 locuri), Calea Vitan-Bd. Mihai Bravu (600 locuri) si Str. Sf. Vineri-Bd. Mircea Voda (2000 de locuri). Un pariu "transferat" si pentru anul viitor se refera la construirea de locuinte in poarteneriat public privat, Negoita reusind sa obtina patru terenuri de la Primaria Capitalei, care vor fi scoase la licitatie. "Cea mai atractiva locatie este in Splaiul Unirii-Mihai Bravu. Vom calcula redeventele si, in functie de valoarea lor, intentionam sa cerem firmei de constructii castigatoare a licitatiei sa construiasca, din fonduri proprii, 500 de locuinte sociale pe un teren din Aleea Cioplea, in suprafata de 11.000 mp", a precizat edilul. Celelalte doua terenuri sunt in Calea Dudesti si Calea Vitan-Nucului.
Centrul Istoric va fi refacut complet in cinci ani. "Anul viitor vom incepe lucrarile intr-o zona-pilot, iar reabilitarea infrastructurii si consolidarea cladirilor vor dura circa doi ani. Vom primi de la AVAS noua cladiri, cu 162 de unitati locative in care ii vom muta pe cei care au dreptul sa locuiasca in Centru Istoric; restul locatarilor trebuie evacuat, iar noi ne vom ocupa numai de minori, sa-i gazduim in centrele de asistenta sociala", a mai anuntat Negoita.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.