Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea a acceptat demisia inspectorului scolar general al Capitalei si l-a desemnat interimar, pana la numirea unui alt inspector, pe Viorel Tiganescu, actualmente inspector general adjunct. Acesta si-a expri
Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea a acceptat demisia inspectorului scolar general al Capitalei si l-a desemnat interimar, pana la numirea unui alt inspector, pe Viorel Tiganescu, actualmente inspector general adjunct. Acesta si-a exprimat si el dorinta de a renunta la postul de conducere din Inspectorat in favoarea revenirii la catedra. Joi, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si-a prezentat demisia si, in semn de solidaritate, peste 30 de angajati ai institutiei i-au solicitat ministrului sa nu accepte demisiile acestora. Desi au refuzat sa-si motiveze demisiile, surse sindicale sustin ca explicatia rezida in presiunile politice care s-au facut in ultimul timp pentru schimbarea lor. In acelasi timp, se invoca evaluarea pe care MEdC a facut-o activitatii ISMB, ale carei rezultate nu au fost inca anuntate si care, afirma sursele, n-ar fi favorabile actualei conduceri a Inspectoratului. Potrivit unui comunicat al MEdC, ieri, ministrul Miclea a acceptat demisia Danielei Nedelcu. "Inspectorul scolar general, Daniela Nedelcu, si-a inaintat demisia la Cabinetul ministrului, iar inspectorii scolari generali adjuncti, Victoria Nicola, Stefan Ilie si Viorel Tiganescu au solicitat incetarea detasarii si revenirea la catedra, incepand cu data de 21 octombrie 2005, respectiv 24 octombrie 2005. In urma discutiei cu ministrul Educatiei si Cercetarii, demisia inspectorului scolar general, ca act unilateral de vointa, a fost aprobata. In cazul celor trei inspectori scolari generali adjuncti s-a decis mentinerea lor pe functii, pana in data de 15 noiembrie 2005, data de la care se aproba incetarea detasarii si revenirea lor la catedra. Inspectorul scolar general adjunct, Viorel Tiganescu, va prelua, incepand cu data de astazi, 21 octombrie 2005, prerogativele de inspector scolar general, pana la numirea, prin ordin de ministru, a unui nou inspector scolar generali, se mentioneaza intr-un comunicat remis redactiei. Referitor la evaluarea privind activitatea ISMB, documentul MEdC precizeaza: iEvaluarea anuala a conducerilor Inspectoratelor Scolare Judetene/Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti reprezinta un atribut al MEdC destinat, conform prevederilor din contractul managerial si Ordinului de ministru 3209/2001, validarii sau invalidarii pe functie. (...) La ISMB, activitatea efectiva de evaluare s-a incheiat marti, 18 octombrie 2005, dar, inainte de aprobarea raportului, ministrul Educatiei si Cercetarii a solicitat clarificari suplimentare in legatura cu unele aspecte prezentate in raport, referitoare la: incalcari ale legalitatii scolare; mentinerea indelungata pe posturi de conducere, indrumare si control a numeroase persoane numite prin detasare in interesul invatamantului, atat in unitatile scolare, cat si in ISMB; management deficitar".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.