asociatiile de locatari sau proprietari. Serviciile de Relatii cu Asociatiile de Proprietari, din cadrul Directiilor de Relatii cu Comunitatea Locala, functioneaza la nivelul primariilor de sector si locale. Aceste servicii au mai multe atributii
asociatiile de locatari sau proprietari. Serviciile de Relatii cu Asociatiile de Proprietari, din cadrul Directiilor de Relatii cu Comunitatea Locala, functioneaza la nivelul primariilor de sector si locale. Aceste servicii au mai multe atributii, printre care analizarea sesizarilor cetatenilor legate de asociatiile de proprietari. in functie de probleme, institutia este avizata sa ia masurile necesare pentru rezolvarea lor, aplicarea de amenzi. Ce fel de necazuri se pot reclama la aceste servicii am aflat de la Constantin Simion, directorul Directiei de Relatii cu Comunitatea Locala, din cadrul Primariei sectorului 4. in principal este vorba despre sesizari privind reparatia spatiilor si a instalatiilor comune, schimbarea destinatiei acestor spatii, activitatea contabila a asociatiei de proprietari, inexistenta comisiei de cenzori sau a presedintelui asociatiei etc. Iata cateva exemple concrete de situatii in care va puteti adresa serviciilor specializate in relatiile cu asociatiile de proprietari:
* daca asociatia refuza sa repare terasa blocului, ascensorul defect, instalatiile comune (caloriferele din scarile de bloc, cazane, conducte etc.)
* daca se schimba destinatia unui spatiu comun si astfel se blocheaza accesul in el (de exemplu, o spalatorie)
* daca administratorul refuza sa va incaseze banii pentru intretinere
* daca sunteti nemultumiti de cum s-a facut calculul la plata intretinerii
* daca administratorul are o activitate care lasa de dorit (in acest caz, i se poate suspenda atestatul pe o perioada de 6 luni pana la un an)
Raspunsul la sesizari se primeste in termen de 30 de zile. Daca este vorba despre o problema care presupune investigatii mai ample, termenul se poate prelungi cu 15 zile. Dupa analizarea sesizarii, reprezentantii serviciilor trimit un avertisment asociatiei de proprietari sa remedieze problema semnalata. in cazul in care aceasta nu se conformeaza, reprezentantii serviciului pot aplica amenzi, care sunt cuprinse intre doua milioane de lei si 20 de milioane de lei. Spre exemplu, daca este vorba despre reparatii la terasa blocului, asociatia primeste somatie sa efectueze reparatia din fondul special constituit. Daca intr-un interval de 60 de zile reparatia nu este executata, asociatia este sanctionata.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.