Pentru evitarea unor situatii de genul celor care au avut loc saptamana trecuta in Capitala, in urma inundatiilor care au amenintat orasul zile la rand, prefectul Bucurestiului, Mioara Mantale, a propus ieri, in cadrul unei sedinte a Comitetului Oper
Pentru evitarea unor situatii de genul celor care au avut loc saptamana trecuta in Capitala, in urma inundatiilor care au amenintat orasul zile la rand, prefectul Bucurestiului, Mioara Mantale, a propus ieri, in cadrul unei sedinte a Comitetului Operativ-Consultativ al Municipiului Bucuresti, constituirea unui grup tehnic de suport in astfel de situatii, din care sa faca parte reprezentanti ai Regiei Apele Romane, Apa Nova, Agentiei de Mediu, Garzii de Mediu, Agentiei pentru Lacuri si Parcuri, Serviciului de Meteorologie si Prognoza. De asemenea, Mantale a subliniat deficientele care au aparut in timpul crizei inundatiilor din Bucuresti, cum sunt lipsa utilajelor de interventie, numarul mic de specialisti de pe teren, lipsa unui model unitar de colaborare intre institutii, precum si a unui limbaj unic de comunicare. Prefectul a propus adoptarea unui plan de masuri pentru ca pe viitor sa fie evitate astfel de situatii si a cerut realizarea unor planuri de interventie pentru toate tipurile de urgente, urmand ca pentru realizarea acestora, primarii sa apeleze la specialisti. Mioara Mantale a cerut si societatii Apa Nova ca in termen de doua saptamani sa realizeze un astfel de plan, pe care ar fi trebuit sa-l aiba de altfel la un an de la preluarea contractului de concesiune incheiat cu Primaria Capitalei pentru sistemul de apa si canalizare din Bucuresti.
Ramane de vazut daca societatea se va conforma, avand in vedere ca, dupa cum a recunoscut Mantale, Prefectura nu poate sanctiona Apa Nova in nici un fel.
Mioara Mantale s-a declarat de altfel extrem de nemultumita de modul in care Apa Nova a actionat in criza inundatiilor de saptamana trecuta, de lipsa de profesionalism a reprezentantilor acesteia si mai ales de faptul ca responsabilii acestei societati au mintit in mod sistematic autoritatile in legatura cu numarul utilajelor desfasurate in teren pentru a scoate apa din casele oamenilor.
La randul sau, viceprimarul Capitalei, Razvan Murgeanu a declarat ca in perioada 19-25 septembrie, orasul a fost nevoit sa faca fata unui val de precipitatii- record, de 270 l pe mp, un prim bilant al pagubelor fiind de 37 de miliarde de lei. Potrivit viceprimarului, cel mai afectat sector a fost 6, in zona Giulesti-Sarbi, care se confrunta si acum cu probleme grave, in cartierele fara canalizare nivelul apei fiind si acum de 1,50 m.
La discutii au mai participat primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, primarul sectorului 4, Adrian Inimaroiu, primarul sectorului 6, Cristian Poteras, viceprimarul sectorului 3, Victor Tartacuta, generalul Aurel Udor, inspector sef al Ispectoratului pentru situatii de urgenta etc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.