Peste 170 de tone de motorina tip Euro 3, aflate in regim suspensiv, evaluate la aproximativ 595.000 de lei (5,9 miliarde de lei vechi) si care au fusesera furnizate de rafinaria RAFO Onesti, au fost descoperite de comisarii Garzii Financiare. Agenti
Peste 170 de tone de motorina tip Euro 3, aflate in regim suspensiv, evaluate la aproximativ 595.000 de lei (5,9 miliarde de lei vechi) si care au fusesera furnizate de rafinaria RAFO Onesti, au fost descoperite de comisarii Garzii Financiare. Agentia Nationala de Adminsitrare Fiscala (ANAF) a precizat ca, in data de 8 iulie, au fost oprite in trafic si verificate sapte cisterne auto incarcate cu aproximativ 171 de tone de motorina tip Euro 3, care se deplasau dinspre Onesti spre Brasov. Din documentele prezentate reiesea ca furnizorul combustibilului este compania "Costea & Bob" SRL - Cluj, administrata de cetateanul moldovean Victor Bozirev. In acelasi timp, conform actelor prezentate de soferii cisternelor beneficiarul motorinei era SC "Discord Instalatii" SRL Brasov.
Comisarii au extins ancheta stabilind in cele din urma ca informatiile sunt false. Astfel, s-a constatat ca in realitate furnizorul a fost rafinaria SC RAFO SA Onesti care, in data de 7 iulie, pe baza unui contract incheiat cu Eco Petroleum SA Constanta, a livrat acesteia din urma 355 de tone de motorina. Intrucat beneficiarul combustibilului avea calitatea de antrepozit fiscal, livrarea a fost facuta in regim suspensiv, in pret nefiind inclusa acciza aferenta.
Documente falsificate
Potrivit ANAF, in urma verificarilor "a reiesit ca pentru deturnarea acestei marfi aflate in regim suspensiv s-a recurs la substituirea identitatii furnizorului si a beneficiarului, prin falsificarea documentelor de livrare, cele 171 de tone de motorina depistate in trafic fiind in realitate parte din motorina livrata initial catre SC Eco Petroleum SA". De asemenea, ANAF mai arata ca in facturile fiscale de livrare, intocmite in fals de reprezentantul companiei "Costea & Bob", pretul pe litru al motorinei era majorat fata de cel al furnizorului real, diferenta reprezentand-o valoarea accizei pe care acesta urma sa o incaseze, fara sa fi achitat obligatiile aferente catre bugetul de stat. Calculele efectuate de comisarii Garzii Financiare au stabilit ca in acest caz a fost creat un prejudiciu bugetului de stat de peste 228.885 de lei.
Cazul a ajuns la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau care urmeaza sa continue cercetarile. (G. TARATA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.