Procurorii bucuresteni vor putea sa spuna abia peste cateva luni, cel mai sigur in septembrie, cine se face vinovat cu adevarat de deflagratia din Colentina, produsa in urma cu trei saptamani, in care 4 persoane si-au pierdut viata si alte 5 au fost

Procurorii bucuresteni vor putea sa spuna abia peste cateva luni, cel mai sigur in septembrie, cine se face vinovat cu adevarat de deflagratia din Colentina, produsa in urma cu trei saptamani, in care 4 persoane si-au pierdut viata si alte 5 au fost ranite grav.
Deocamdata, anchetatorii asteapta rezultatele mai multor expertize care au fost dispuse in acest caz, precum si rapoartele autopsiilor efectuate la Institutul de Medicina Legala. "Nu putem sa incriminam pe nimeni in acest moment, pentru ca ancheta este in desfasurare. Desigur ca s-au luat in calcul mai multe variante de producere a exploziei, insa nu s-a stabilit o vinovatie clara. Desi par formale investigatiile care se deruleaza, deoarece se stie clar ca acei oameni n-au murit nici de pneumonie, nici de gripa, expertizele criminalistice si cele la reteaua Distrigaz vor fi concludente", ne-au declarat surse autorizate de la Parchetul Capitalei. Comisia de ancheta delegata sa rezolve acest caz s-a aflat si ieri la fata locului pentru a preleva probe care ar putea sa ajute la clarificarea situatiei. Potrivit procurorilor, toate indiciile de pana acum duc la o scurgere de gaze din conductele care alimentau zona si care s-au acumulat in subsolul unei locuinte. Imobilele distruse in urma exploziei au fost demolate pentru a putea fi identificate toate elementele care au condus la tragicul eveniment.

Acumularile de gaze, una dintre ipoteze

Explozia, asemanatoare unui cutremur, a avut loc pe 17 iunie a.c., in intervalul 7.20-7.30, si a afectat un atelier de incaltaminte si mai multe locuinte de pe strada Nicolae Apostol. Mai multe persoane au fost prinse sub daramaturi, iar o tanara a fost scoasa moarta de sub ruine. In cateva zile, numarul decedatilor a ajuns la 4, iar cel al ranitilor grav la 5. Imediat, in zona au fost desfasurate forte impresionante ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, ambulante, politisti si pompieri, angajati de la Distrigaz si Electrica. Autoritatile au declansat de urgenta o ancheta, coordonata de procurori, pentru a stabili daca a fost vorba de o acumulare de gaze, avand in vedere ca in ultimele zile avusese loc o interventie la reteaua de alimentare cu gaze. La acea vreme, reprezentantii Distrigaz au spus ca nu s-au inregistrat probleme in zona, cu toate ca locatarii sustin contrariul. Ei au declarat ca, la inceputul lunii iunie a.c., i-au chemat pe muncitorii de la Distrigaz sa inlocuiasca tevile pentru ca mirosea puternic a gaze. "Indiferent daca au fost sau nu reparatii, nu cred sa fi fost vina noastra. S-ar putea sa fie vorba despre o instalatie artizanala. Cand se lucreaza, de obicei, se opresc gazele, e imposibil sa se repare intr-un loc si sa explodeze in altul", ni s-a transmis de la Distrigaz.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.