Emotiile pentru cei care au sustinut testele nationale nu s-au terminat. Dupa ce s-au afisat rezultatele si s-au rezolvat contestatiile, urmeaza optiunile.
Joi, 30 iunie, secretariatele scolilor incep sa elibereze fisele de inscrie-re, se afi
Emotiile pentru cei care au sustinut testele nationale nu s-au terminat. Dupa ce s-au afisat rezultatele si s-au rezolvat contestatiile, urmeaza optiunile.
Joi, 30 iunie, secretariatele scolilor incep sa elibereze fisele de inscrie-re, se afiseaza lista candidatilor in ordinea mediilor de admitere (50% testare nationala, 50% media de gimnaziu), iar completarea optiunilor va dura pana la 9 iulie, prin consultarea obligatorie a parintilor cu dirigintele. Admiterea computerizata este programata pentru 16 iulie.
Rezultatele modeste de la testarea nationala determina parintii sa caute mai degraba liceele particulare, decat sa accepte repartizarea copiilor lor la un grup scolar de arte si meserii. Consiliul National pentru Evaluarea si Acreditarea invatamantului Preuniversitar (CNEAIP) ne-a informat ca in toata tara functioneaza legal 78 de licee particulare. Pentru Capitala, se pot face inscrieri autorizate numai la scolile din lista de mai jos, transmisa de CNEAIP, iar pentru celelalte judete se pot cere informatii la tel.: 021.310.42.13.
Inscrierea la liceu se face numai daca a fost promovat examenul de testare nationala, iar unele institutii organizeaza si o mica "admitere", adica un interviu si un test-grila. Anul acesta, taxele pentru an de studiu sunt intre 16 milioane lei si 2.000 euro.

* Grup scolar de Arte si Meserii "Spiru Haret": economic, matematica-informatica si robotica, locuri nelimitate;

* Liceul International de Informatica "Lumina": matematica-informatica si filologie bilingv;

* Liceul Economic Particular "Octav Onicescu": economic-administrativ si matematica-informatica;

* Liceul "Traian Lalescu": matematica-informatica si economic;

* Colegiul Preuniversitar "Dr. I. Cantacuzino": matematica-informatica, de filologie-stiinte umane si sociale, economic;

* Liceul Teoretic Hyperion Bucuresti: matematica-informatica, stiintele naturii, economic, filologie;

* Liceul Teoretic "Dr. Angelescu": matematica-informatica, filologie;

* Liceul "stefan cel Mare si Sfant-Bucovina": turism si alimentatie publica;

* Liceul "Profesia" Bucuresti: economic si matematica-informatica;

* Liceul "UNIVERS XXI": economic;

* Liceul "Cronos" Bucuresti: matematica-informatica, turism si alimentatie publica;

* Liceul FEG Bucuresti: economic, administrativ, posta, turism si alimentatie publica.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.