Atmosfera in coalitia guvernamentala pare din ce in ce mai tensionata. Dupa ce Emil Boc si-a criticat colegii de guvernare, atacurile la adresa cabinetului Tariceanu au continuat ieri, tinta fiind PNL, dar si actele trimise cu semnatura premierului.
Atmosfera in coalitia guvernamentala pare din ce in ce mai tensionata. Dupa ce Emil Boc si-a criticat colegii de guvernare, atacurile la adresa cabinetului Tariceanu au continuat ieri, tinta fiind PNL, dar si actele trimise cu semnatura premierului. Teoretic, coalitia ar fi trebuit sa se abtina de la atacuri reciproce, macar pana la dezbaterea motiunii de cenzura. Numai ca lucrurile nu stau chiar asa. Luni seara, deputatii PNL si UDMR l-au criticat pe Traian Basescu pentru faptul ca refuza sa mai faca nominalizari pentru consiliile de administratie ale Radioului si Televiziunii publice. Schimburile dure de replici au continuat si ieri, fiecare partid din coalitia la Putere lovind in guvern de parca nu ar face parte din componenta acestuia.
Tonul l-a dat deputatul democrat Romeo Raicu. El a acuzat, marti, intr-o declaratie politica, guvernul Tariceanu si pe ministrul sanatatii pentru faptul ca nu se gandesc la categoriile defavorizate. El s-a referit la ordonanta de urgenta din 2005, prin care copiii, studentii, gravidele si lauzele sarace, persoanele cu handicap si veteranii de razboi nu vor mai primi medicamente gratuite. in opinia sa, noul sistem nu sustine in nici un fel categoriile sociale defavorizate, iar decizia modificarii a fost luata fara a se tine cont de componenta sociala.
sirul acuzatiilor la adresa guvernului a continuat si la Senat, la dezbaterea proiectului de lege privind statutul minoritatilor nationale. Senatorii juristi au fost de acord cu un amendament propus de conservatorul Gavrila Vasilescu, prin care minoritatile devin "factor constitutiv al populatiei Romaniei". Pana in prezent, legea propusa de cabinetul Tariceanu, cu avizul ministrilor UDMR, prevedea ca minoritatile apartin statului si nu populatiei. Astfel statul este obligat sa le protejeze si sa le asigure identitatea culturala. Formula aleasa i-a enervat foarte tare in special pe reprezentantii UDMR. "Va multumim ca ne-ati lasat sa fim populatie", a punctat acid Ekstein. Amendamentul a fost amplu dezbatut, pentru ca in final sa fie votat in forma propusa de Vasilescu, de catre o majoritate infiintata ad-hoc si formata din PC, PSD si PRM.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.