Alianta nu a reusit sa impuna revocarea lui Nastase la Comisia de Regulament a Camerei Deputatilor. Desi deputatul Eugen Nicolaescu sustinea ca PNL-PD se bazeaza pe o "majoritate confortabila" in comisie, ieri acest punct nu a putut fi introdus pe or
Alianta nu a reusit sa impuna revocarea lui Nastase la Comisia de Regulament a Camerei Deputatilor. Desi deputatul Eugen Nicolaescu sustinea ca PNL-PD se bazeaza pe o "majoritate confortabila" in comisie, ieri acest punct nu a putut fi introdus pe ordinea de zi. Propunerea a apartinut reprezentantului PD, Cosmin Popp, dar comisia a decis, prin vot, sa se discute in regim prioritar ordinea de zi stabilita si apoi sa se treaca si la dezbaterea propunerii lui Popp. Dupa trei ore de dezbateri, membrii comisiei au constatat ca timpul alocat sedintei a fost epuizat. Pentru ca punctul privind revocarea presedintelui Camerei nu se discutase, Popp a cerut prelungirea sedintei. Supusa la vot, solicitarea a fost respinsa, intrucat reprezentantii PSD, UDMR, PC si ai minoritatilor au votat impotriva ori s-au abtinut. Presedintele Comisiei de Regulament, deputatul social-democrat Ion Bivolaru, a precizat ca cererea reprezentantilor PNL si PD nu este regulamentara. El a explicat ca reprezentantii comisiei nu pot sa intocmeasca un raport privind revocarea presedintelui Camerei, decat dupa ce primesc o decizie in acest sens din partea Biroului Permanent. In consecinta, propunerea Aliantei va fi inaintata Biroului Permanent al Camerei pe 1 septembrie. De altfel, UDMR a anuntat ca nu sustine demersul Aliantei PNL-PD pentru schimbarea cat mai rapida a presedintilor celor doua Camere. Marko Bela a admis ca este necesara discutarea acestei chestiuni, insa el considera ca nu este prioritatea acestei legislaturi. Nici varianta organizarii unei sesiuni extraordinare pentru modificarea Regulamentului de organizare a celor doua Camere nu ii surade liderului maghiar. In schimb, Marko Bela s-a declarat total de acord cu propunerea lansata de presedintele interimar Emil Boc, ca formatiunile aflate la guvernare sa intocmeaca un calendar pentru preluarea puterii la toate nivelurile, practic pentru inlocuirea sefilor serviciilor deconcentrate, astfel incat sa devina personal angajat cu contract de management pe perioada determinata, si nu functionari publici, ca pana acum. Explicatia lui Marko Bela a fost ca aplicarea programului de guvernare nu depinde numai de activitatea propriu-zisa a Executivului, ci si de activitatea pe plan local. Ca exemplu, liderul UDMR a dat faptul ca toti membrii coalitiei sunt nemultumiti ca intr-o serie de judete nu au fost impuse pana acum schimbarile prevazute in momentul in care au ajuns la guvernare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.