Hewllet Packard (HP) a deschis in Bucuresti Centrul International de Afaceri care va deservi activitatea companiei americane din Africa, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si o parte din Europa de Vest, a anuntat, ieri, Eric Vulliez, direct

Hewllet Packard (HP) a deschis in Bucuresti Centrul International de Afaceri care va deservi activitatea companiei americane din Africa, Europa Centrala si de Est, Orientul Mijlociu si o parte din Europa de Vest, a anuntat, ieri, Eric Vulliez, directorul centrului.
"Centrul de afaceri, al carui proiect a debutat in anul 2002, dispune in prezent de aproape 100 de angajati si reprezinta un motor multilingv care ofera servicii financiare si administrative pentru HP la nivel international", a spus Vulliez.
Principalele motive pentru care compania americana a ales Bucurestiul pentru deschiderea acestui centru au fost: buna pregatire a personalului si cunoasterea mai multor limbi europene, flexibilitatea in adaptarea la diferite culturi, precum si costurile reduse, pentru care, insa, sunt prevazute cresteri.
"Romania este o piata importanta pentru noi si a oferit o oportunitate importanta pentru dezvoltarea acestui centru. Intr-adevar, costurile vor creste, dar nu vor atinge nivelul din Germania sau Franta", a adaugat oficialul HP, adaugand ca multi dintre vechii membri ai Uniunii Europene, cum ar fi Grecia sau Portugalia, ofereau costuri reduse.
De la debutul proiectului, in urma cu trei ani, investitiile HP in centrul international de afaceri se ridica la trei milioane de euro, a spus Vulliez.
"Cheltuielile noastre, unde sunt incluse pregatirea personalului, amenajarea cladirii, etc., s-au ridicat, in medie, la 10.000 de euro pe angajat. Pentru urmatoarea perioada, estimam ca investitiile noastre in centrul de afaceri din Romania se vor ridica la circa 10 milioane de euro", a adugat acesta.
Pentru perioada urmatoare, datorita succesului obtinut, HP analizeaza in continuare posibilitatea extinderii platformei de servicii in Romania. In prezent, printre obiectele de activitate ale acestui centru se numara administrarea pieselor de schimb si a diferitelor componente livrate retelei de distributie catre parteneri din Rusia, Europa Centrala, Elvetia, Austria, Orientul Mijlociu si Africa, precum si administrarea contractelor incheiate din Orientul Mijlociu, Africa si tarile in plina dezvoltare, dar de dimensiuni mai mici.
Pentru acest an financiar, care a debutat pe 1 noiembrie, HP estimeaza ca cifra de afaceri obtinuta in Romania va avea o crestere cu doua cifre (peste 10% - n.r.), a spus Radu Enache, directorul general al HP Romania.
"Pentru prima jumatate a anului financiar, obiectivul a fost depasit cu 10%, insa ritmul de crestere se va accelera in a doua parte", a subliniat Enache, adaugand ca HP ocupa 20% din piata IT a Romaniei.
La nivel mondial, HP a raportat pentru anul fiscal 2004, venituri de peste 60 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 9% comparativ cu anul fiscal precedent.

Statistici incurajatoare: Numarul conexiunilor la Internet in Romania s-a dublat in 2004

Numarul total al conexiunilor de acces la Internet la nivelul utilizatorilor finali a crescut, anul trecut, cu 92,4% comparativ cu nivelul consemnat la finele anului 2003, la aproape un milion de unitati, conform unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).
Potrivit datelor ANRC, numarul conexiunilor a crescut de la 509.308 la sfarsitul anului 2003 la 980.364 la 31 decembrie 2004.
Aceasta dezvoltare este, partial, efectul cresterii cu 121% a numarului de furnizori activi pe piata serviciilor de acces la Internet, pana la 515 companii. Principalele modalitati utilizate pentru furnizarea serviciilor de acces la Internet sunt liniile telefonice fixe (dial-up), fibra optica si undele radio, dar sunt folosite in masura semnificativa si conexiunile care utilizeaza ca suport cablul coaxial, satelitul, liniile inchiriate pe suport de fire metalice torsadate si liniile de transport a energiei electrice.
Numarul furnizorilor pentru accesul dial-up a fost de 160 de companii, al celor prin fibra optica de 109 iar al celor de acces prin cablu UTP/FTP, satelit, linii inchiriate pe suport de fire metalice torsadate si cablu electric - 333.
Din totalul celor 980.364 de conexiuni, 273.362 s-au efectuat prin dial-up la puncte fixe, 550.191 prin dial-up la puncte mobile (inclusiv conexiunile furnizate de Telemobil) si un numar de 43.261 prin alte mijloace.
Din punct de vedere al largimii de banda utilizate, a fost inregistrat un numar de 382.783 de conexiuni in banda larga (cu o viteza mai mare sau egala cu 128 Mbps) si un numar de 597.581 de conexiuni in banda ingusta, la finele anului 2004. Pentru aceasta perioada, conexiunile in banda larga au reprezentat 39,04% iar conexiunile in banda ingusta 60,96%.
O crestere semnificativa s-a inregistrat si in randul conexiunilor dedicate de acces la Internet, la sfarsitul anului 2004 numarul acestora (156.811) fiind de 2,58 ori mai mare decat numarul conexiunilor dedicate inregistrat la sfarsitul anului 2003 (60.736). Aproximativ 57% din totalul conexiunilor dedicate au fost oferite utilizand cabluri coaxiale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.