Primaria Capitalei va lansa, la sfarsitul acestei luni, la Londra, o emisiune de obligatiuni municipale in valoare de cel putin 120 de milioane de euro, intermediata de bancile ABN Amro si JP Morgan, au declarat surse din cadrul institutiei, citate d
Primaria Capitalei va lansa, la sfarsitul acestei luni, la Londra, o emisiune de obligatiuni municipale in valoare de cel putin 120 de milioane de euro, intermediata de bancile ABN Amro si JP Morgan, au declarat surse din cadrul institutiei, citate de Mediafax.
Municipalitatea a obtinut avizul Ministerului Finantelor Publice pentru imprumuturi obligatare pe pietele externe de pana la 500 de milioane de euro. Valoarea emisiunii, stabilita la 120 milioane euro, ar putea creste in functie de rata dobanzii obtinute. Maturitatea titlurilor nu a fost inca stabilita, termenele avute in vedere fiind de cinci, sapte sau zece ani. Ultima emisiune de eurobonduri a Romaniei, din urma cu doi ani, a fost lansata cu o dobanda de 5,25 la suta pe an. Fondurile obtinute vor fi utilizate pentru proiecte de infrastructura cum ar fi constructia pasajului de la Basarab, amenajarea parking-ului de la Gara de Nord, achizitia de tramvaie noi pentru liniile modernizate, precum si amenajarea de parcari supraterane in mai multe zone. Piata romaneasca a obligatiunilor municipale, de dupa 2000, numara peste treizeci de emisiuni in mai putin de patru ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.