Pentru cei care doresc sa profite de relativa incalzire a vremii din aceste zile si de aerul oxigenat al muntelui, o expeditie montana este binevenita si orice localnic din Busteni i-ar recomanda un traseu local "strans" si in acelasi timp riscant.
Pentru cei care doresc sa profite de relativa incalzire a vremii din aceste zile si de aerul oxigenat al muntelui, o expeditie montana este binevenita si orice localnic din Busteni i-ar recomanda un traseu local "strans" si in acelasi timp riscant. Traseul este destinat exclusiv persoanelor cu o capacitate de efort exersata si verificata. Turistul exersat si verificat trebuie doar sa isi paraseasca hotelul si sa porneasca pe Bulevardul Libertatii (DN1) pana la intersectia cu Strada Industriei. Aventurierul trebuie sa isi continue traseul la dreapta, timp de 15- 20 minute, pana cand ajunge la Hotelul Silva, care este practic, punctul de pornire al traseului. In continuare, este atacata Valea Jepilor pana la prima ramificatie, de unde incepe un urcus pe aceeasi parte a vaii. La aproape 30 minute de drum dificil, devin reperabile Creasta Branelor si Creasta Mare a Portitei, care sunt despartite de Valea Spumoasa. Peisajul este feeric. In continuare, dupa parcurgerea unei distante mult mai lungi (drum de cca. o ora), se traverseaza firul Vaii Jepilor si se ajunge la o scara din piatra, care este prevazuta si cu mai multe cabluri otelite pentru asigurare. De aici, pe partea stanga a versantului muntos se afla Cascada Caraiman, de unde, printr-un horn si o zona stancoasa, se poate ajunge la Cabana Caraiman (2.025 metri altitudine). La randul ei, cabana este punct de pornire pentru numeroase trasee dificile, care includ zona Cantonului Jepi si Piatra Arsa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.