Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu (foto stanga), a declarat, ieri dupa-amiaza, la finalul Adunarii Generale ordinare a forului olimpic autohton, ca investitia pentru continuarea lucrarilor la complexul de la Izvorani
Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu (foto stanga), a declarat, ieri dupa-amiaza, la finalul Adunarii Generale ordinare a forului olimpic autohton, ca investitia pentru continuarea lucrarilor la complexul de la Izvorani va fi oprita, cel putin partial, daca COSR nu va primi suma de 153 de miliarde de lei de la bugetul de stat. "In masura in care nu beneficiem de la stat de suma de 153 miliarde de lei, solicitata pentru continuarea investitiei de la Izvorani, suntem nevoiti sa afisam un deficit bugetar, care reprezinta lipsa de finantare de la bugetul de stat pentru baza olimpica. Daca nu vom dispune de aceste fonduri va trebui, cel putin partial, sa oprim investitia, iar in felul acesta bugetul se va echilibra", a declarat Morariu, adaugand, insa, ca lucrarile de la sala de gimnastica nu vor fi intrerupte. "Aceasta problema legata de buget nu afecteaza celelalte programe derulate de noi, ci doar investitia de la Izvorani. Sala de gimnastica va fi finantata din rezervele proprii ale COSR si din bani de la parteneri", a mai afirmat seful COSR. Mentinand tema investitiilor in bazele sportive, presedintele Agentiei Nationale pentru Sport, Florian Gheorghe, prezent la sedinta anuala a COSR, a declarat ca este posibila organizarea unei noi licitatii pentru executarea lucrarilor la Stadionul National din Complexul Sportiv Lia Manoliu. "Am comandat un audit, ca sa lamurim situatia si dupa ce primim rezultatele, probabil in aproximativ o saptamana, vom decide ce este de facut. Vom lua in calcul toate posibilitatile, inclusiv organizarea unei noi licitatii, chiar si cu riscul de a fi dati in judecata de firma care se ocupa acum de lucrari. Sper ca in cel mai scurt timp lucrarile sa reinceapa", a afirmat Gheorghe.
Referindu-se strict la intrunirea ordinara a COSR, care a avut sapte puncte distincte pe ordinea de zi, Octavian Morariu a mentionat, printre altele, ca au fost votate si unele modificari de statut. "Modificarile de statut se refera la o armonizare cu normele CIO, la o participare mai larga si mai transparenta a federatiilor si sunt, in general, de ordin administrativ.
Ele au fost introduse la sugestia federatiilor. Nu sunt modificari de fond, ci de forma", a concluzionat Morariu, dupa care s-a aratat profund dezamagit de faptul ca nici un reprezentant al Ministerului Educatiei si Cercetarii nu a fost prezent la Adunarea Generala. "Regret sa constat ca nu avem un dialog permanent cu MEC in privinta cluburilor sportive scolare.
Este regretabil ca azi, la Adunarea Generala a COSR, nu a fost prezent in sala nici un reprezentant al MEC. Dialogul cu MEC este obligatoriu, deoarece nu putem imagina un viitor pentru sportul romanesc fara baza de selectie si fara infrastructura", a mai spus Morariu. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.