Sedinta modesta la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce investitorii au asteptat cu sufletul la gura hotararile luate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor SIF-urilor.
Actiunile societatilor de investitii sunt, inca, suspendate de la t
Sedinta modesta la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce investitorii au asteptat cu sufletul la gura hotararile luate in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor SIF-urilor.
Actiunile societatilor de investitii sunt, inca, suspendate de la tranzactionare, pana la o informare completa a investitorilor asupra tuturor punctelor dezbatute in cadrul acestor AGA.
Primele care au facut publice rezultatele financiare pe anul 2004 si estimarile pe anul in curs au fost SIF Transilvania, SIF Banat-Crisana si SIF Moldova, ale caror actiuni vor fi reluate la tranzactionare maine. In afara de SIF Banat-Crisana, celelalte doua societati prognozeaza scaderi serioase ale veniturilor in acest an, lucru care ar putea provoca caderea cursurilor acestor emitenti. Indicii bursieri si-au continuat, ieri, deprecierea, de circa 2,50 la suta fiecare, iar lichiditatea bursiera a ramas, la randul ei, la o valoare modesta de 129,9 miliarde lei. Cresterile de curs au fost, ca de obicei, de amploare redusa si au apartinut emitentilor cu lichiditate modesta. Carbid-Fox a fost societatea cu cea mai mare crestere, de 11,25 la suta, pana la o cotatie de 890 lei pe actiune, urmata de Rulmentul Brasov, cu o apreciere de 9,38 la suta, ultimul pret fiind de 1.400 lei pe actiune. Cele mai lichide titluri s-au depreciat in corpore, in frunte cu SNP Petrom, a carei cotatie a suferit o depreciere de 5,56 la suta, pana la 3.060 lei pe actiune, urmat de Rompetrol Rafinare Constanta, cu o scadere de 4,38 la suta, la 808 lei pe actiune. Banca Transilvania a consemnat, la randul ei, o scadere de 2,17 procente, pana la 13.500 lei pe actiune, iar cealalta reprezentanta a sectorului bancar, BRD, a coborat la un curs de 42.400 lei pe actiune, cu 1,85 la suta sub nivelul din sedinta anterioara. In lipsa SIF-urilor, valoarea tranzactiilor a fost modesta, cel mai mare aport apartinand Bancii Transilvania, cu un rulaj de 85,1 miliarde lei, in timp ce tranzactiile cu Rompetrol Rafinare s-au cifrat la 23,5 miliarde lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.