Ordonanta de urgenta data de fostul Guvern ce privea retrocedarea a 90 de mii de hectare catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor
a primit ieri o lovitura chiar din partea PSD.
Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta privind tr
Ordonanta de urgenta data de fostul Guvern ce privea retrocedarea a 90 de mii de hectare catre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor
a primit ieri o lovitura chiar din partea PSD.
Legea privind aprobarea Ordonantei de urgenta privind trecerea unor terenuri forestiere din proprietatea publica a statului si din administrarea Romsilva in proprietatea Arhiepiscopiei a fost contestata, la Curtea Constitutionala, de catre 26 de senatori PSD si PPRM.
Acesta nu este insa primul caz in care PSD-ul din opozitie nu mai are aceeasi parere ca PSD-ul ce se afla anul trecut la guvernare. Si in cazul ordonantei RAFO, care prevedea stergerea unor datorii ce totalizau 15.000 de miliarde de lei, social-democratii si-au schimbat parerea si au votat impotriva. Poate si pentru ca acest "cadou" facut firmei bacauane le-a adus mari deservicii in campania electorala din iarna.
Iorgovan nu ataca numai Ordonanta Guvernului, ci si Legea ei de adoptare de catre Parlament.
Contestatia, care cuprinde 18 pagini, este formata, potrivit senatorului pesedist, din sase categorii de argumente care vizeaza tot atatea conflicte ale Ordonantei de urgenta si ale Legii de aprobare a acesteia cu textul constitutional.
Cu alte cuvinte, ordonanta este flagrant neconcordanta cu legea fundamentala, lucru nesesizat, insa, de fostul Guvern PSD.
Nemultumit ca Arhiepiscopia a primit si pistoale
Iorgovan acuza si faptul ca la Camera Deputatilor au fost adopate texte noi fata de Senat. El a exemplificat prin adoptarea unei anexe "substantiale" prin care Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor este improprietarita cu diferite amenajari ale cursurilor de apa, diferite luciuri de apa, dar si un veritabil arsenal de arme (pistoale, pusti de vanatoare etc). In ce priveste incalcarea normelor si principiilor constitutionale referitoare la proprietate, senatorul Antonie Iorgovan spune ca aceasta Lege privind improprietarirea Arhiepiscopiei este neconstitutionala intrucat scoate din sfera bunurilor proprietate publica "apele cu potential energetic valorificabil de interes national" si le trece in proprietatea privata a Arhiepiscopiei. Actul legislativ contestat incalca, in opinia semnatarilor, si principiul refacerii si ocrotirii mediului inconjurator. "Cele 90 de mii de hectare, prin ticluite (ca sa nu spunem criminale) texte ale legii atacate sunt scoase de sub regimul silvic, urmand a fi rase de pe fata pamantului de catre <> (in majoritate cetateni straini), care, dupa informatiile noastre, se afla in spatele <> fetelor bisericesti'', spun contestatarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.