1001 ALBUME. Editura RAO va lansa la 22 noiembrie, la Targul Gaudeamus, ""1001 de albume de ascultat intr-o viata"", o antologie a unor piese reprezentative din ultimii 50 de ani. Lansarea va fi insotita de un recital al trupei Iris. Aceasta antologi

1001 ALBUME. Editura RAO va lansa la 22 noiembrie, la Targul Gaudeamus, ""1001 de albume de ascultat intr-o viata"", o antologie a unor piese reprezentative din ultimii 50 de ani. Lansarea va fi insotita de un recital al trupei Iris. Aceasta antologie de muzicieni si de genuri - blues, rock, jazz, dar si heavy-metal, disco, punk, rapp, new wave, post-punk - este un ghid, o incursiune in istoria muzicii si o invitatie la a (re)asculta unele dintre cele mai importante albume lansate in ultima jumatate de secol. Noua carte, despre muzica, va fi prezentata de Ioan Big, Florian Pittis si de colegul nostru Alex Revenco.

GLOBUL DE AUR. Actorul si regizorul american Warren Beatty va primi Globul de Aur pentru intreaga cariera. ""Warren Beatty va primi Premiul Cecil B. DeMille pentru intreaga sa cariera in cadrul ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur la 15 ianuarie "", a precizat asociatia presei straine de la Hollywood. Organizatia l-a mai recompensat pe Beatty cu premiul pentru ""cea mai buna speranta"", in 1962, si cu cinci Globuri de Aur. Lungmetrajul ""Reds"" i-a adus lui Beatty Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor in 1982.

CEL MAI SEXY. Actorul si regizorul american George Clooney a fost ales ""cel mai sexy barbat in viata"" pe 2006, a anuntat saptamanalul People. Este pentru a doua oara in mai putin de zece ani cand Clooney, in varsta de 45 de ani, recompensat cu un premiu Oscar pentru rolul sau din filmul ""Syriana"", primeste acest titlu din partea revistei People. ""Brad va fi gelos"", a comentat Clooney. Pana in prezent, Brad Pitt a fost singura vedeta care a primit acest titlu de doua ori. La editia de anul acesta, Pitt s-a plasat pe locul al 15-lea.
DISTINCTIE. Aseara, in cadrul unei ceremonii desfasurate in Sala Unirii a Palatului Cotroceni, Traian Basescu i-a decorat pe Olga Tudorache, Andreea Petre, Radu Mihaileanu, Corneliu Porumboiu, Cristi Puiu si Catalin Mitulescu. Olga Tudorache a fost distinsa cu Ordinul National ""Serviciul Credincios"" in grad de Mare Cruce. Cei patru regizori au primit Ordinul National ""Pentru Merit"" in grad de Cavaler, iar actrita Andreea Petre a primit distinctia
""Meritul Cultural"". (A.V.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.