Popa este cel mai des intalnit nume de familie din Romania - in jur de 200.000 de persoane, urmat de "fratele" Popescu. in evidentele Politiei exista insa si nume cel putin ciudate. De pilda, peste 250 de oameni se recomanda Sarcina, alti 244 sunt Pu

Popa este cel mai des intalnit nume de familie din Romania - in jur de 200.000 de persoane, urmat de "fratele" Popescu. in evidentele Politiei exista insa si nume cel putin ciudate. De pilda, peste 250 de oameni se recomanda Sarcina, alti 244 sunt Putica, 233 se numesc Muia, aproape 230 se cheama Bucila si tot atatia Pipi. Pe lista mai apar si nume precum Boubatran, Regulatu, Usainchisa, Pizdelea, Curu, Coi, Caca, Hitler sau Muci.
si la capitolul prenume romanii dau dovada de imaginatie. Aproape 200 de oameni se numesc in cartea de identitate Strugurel, 65 - Portocala, 22 - Ministru, iar 18 - Lamaia. Pe trei romance le cheama Politia, doua se numesc Justitia, iar un baiat a fost botezat Semafor.
Cel mai popular nume de fata e Maria, aproape 900.000 de romance chemandu-se astfel, iar cel mai des intalnit prenume la barbati este Gheorghe, cu peste 500.000 de "reprezentanti". Pe urmatoarele locuri se afla Elena si Ioan.

Cum va puteti schimba identitatea

Potrivit legii, schimbarea numelui sau a prenumelui pe cale administrativa se poate obtine, dar in baza unor motive solide. De exemplu, modificarea este obtinuta in cazul in care numele este format din expresii indecente si ridicole sau daca numele a fost scris gresit de ofiterii de stare civila. Cererea trebuie depusa la Serviciul de Evidenta Informatizata si trebuie insotita de:

a) copii legalizate de pe certificatele de stare civila;

b) un exemplar al Monitorului oficial al Romaniei, Partea a III-a, in care a fost publicat extrasul din cererea de schimbare a numelui, exemplar de la publicarea caruia sa nu fi trecut mai mult de un an;

c) consimtamantul dat in forma autentica al celuilalt sot, in cazul shimbarii numelui de familie comun purtat in timpul casatoriei;

d) copie de pe decizia de aprobare a autoritatii tutelare, atunci cand este cazul;

e) cazier judiciar si cazier fiscal;

f) orice alte acte pe care solicitantul le considera necesare pentru motivarea cererii sale. Madalina Patra


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.