Dupa perioada relativ calma ce a urmat alegerilor parlamentare, la care PRM a obtinut un scor mult mai slab decat in 2000, in formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor incep sa se tulbure apele.
Dupa ce, duminica, senatorul Mihai Lupoi si-a
Dupa perioada relativ calma ce a urmat alegerilor parlamentare, la care PRM a obtinut un scor mult mai slab decat in 2000, in formatiunea condusa de Corneliu Vadim Tudor incep sa se tulbure apele.
Dupa ce, duminica, senatorul Mihai Lupoi si-a dat demisia din partid, ieri, conducerea peremista a denuntat acordul incheiat cu Partidul Blocul National Democrat si i-a exclus pe cei cinci deputati-sindicalisti ajunsi in Legislativ pe listele PRM - Olguta Cocrea, Mircia Giurgiu, Ion Stoica, Costel Ovidenie si Dan Mocanescu.
Aceasta masura nu este insa surprinzatoare, avand in vedere ca senatorii si deputatii din PBND au inotat impotriva curentului peremist inca de la instalarea in fotoliile de demnitari, votand pentru investitura guvernului PNL-PD-UDMR-PUR. De altfel, Corneliu Vadim Tudor sustine ca senatorul Lupoi primise si el "preaviz" pentru a parasi partidul, inca de la inceputul anului, pe motiv ca acesta a "fraudat Parlamentul Romaniei, in patru ani, cu 1,5 miliarde de lei".
Potrivit liderului PRM, senatorul in cauza ar fi "incasat ilegal, in fiecare luna, 15 milioane de lei pentru diurna si deplasare la biroul sau parlamentar din Craiova", acesta deplasandu-se "de numai patru ori in judetul Dolj in cei patru ani de mandat".
El a mai precizat, pentru Mediafax, ca demisionarul ar fi comis "fals in acte publice, trecandu-si in buletin mutatie la Craiova, la adresa cabinetului senatorial" , beneficiind, astfel, de 20 de milioane de lei lunar pentru chirie, bani pe care i-ar fi folosit pentru "inchirierea propriului apartament din Bucuresti".
Liderul PRM declara ca, in aceasta saptamana, va sesiza Biroul Permanent al Senatului, Politia, Curtea de Conturi si PNA pentru "analizarea si anchetarea acestei suite incredibile de ilegalitati".
De cealalta parte, Mihai Lupoi ii reproseaza fostului sau sef atitudinea dictatoriala si refuzul acestuia de a-si respecta angajamentul luat la ultima Plenara, respectiv aderarea la Partidul Popular European.
Privite din alta perspectiva, insa, miscarile "tectonice" din PRM pot aduc beneficii insemnate Aliantei la guvernare, prin atragerea voturilor demisionarilor si demisilor.
In acest context, trebuie amintita si declaratia recenta a lui Eugen Nicolaescu, purtator de cuvant al PNL, care sustine ca sunt in curs negocieri avansate cu 30 de parlamentari ai PSD si PRM, privind demisia acestora din partidele lor si acordarea sustinerii in Legislativ, de pe pozitii de independenti, pentru actualul Guvern.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.