In februarie 2007, Guiness a certificat Bhut Jolokia drept cel mai iute ardei din lume, cu un scor Scoville de putin peste 1.000.000.
Substanta care da iuteala ardeilor poarta numele de capsaicina, ea avand in stare pura un scor Scoville de aproximativ 16.000.000, potrivit Yuppy.

Ei bine, Guiness avea pana in 2007 un Red Savina destul de slabut in comparatie cu "ardeiul fantoma", cum mai este cunoscut Jolokia. Daca un om consuma o bucata destul de mica din acest ardei, are serios de suferit, dupa cum puteti observa din clipurile urmatoare in care cativa temerari au incercat sa-l invinga pe Bhut Jolokia. Sa fim seriosi, nimeni nu-l invinge pe Bhut Jolokia!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.