In prezent este in desfasurare o ancheta in cazul unui profesor de religie de la Copsa Mica, judetul Sibiu, acuzat de o eleva ca s-ar fi masturbat la scoala, a anuntat ministrul Educatiei, Liviu Pop.

Update 11:32- Preotul profesor de religie a demisionat si nu le va mai preda elevilor, a confirmat, liderul Sindicatului Invatamantului Preuniversitar Sibiu, Teodor Dumitru Firtonea.

Politia si Parchetul au declansat cercetari privind acuzele aduse profesorului preot dupa ce mama uneia dintre eleve a depus plangere.

"In urma aparitiei imaginilor in media, ne-am sesizat din oficiu si, impreuna cu Parchetul de pe langa Judecatoria Medias, am declansat cercetari privind circumstantele producerii incidentului, incadrarea juridica a faptei urmand a fi stabilita. Intre timp, mama uneia dintre eleve a depus plangere inregistrata la nivelul Politei Orasului Copsa Mica", a anuntat IPJ Sibiu.

Pop i-a cerut cadrului didactic sa isi dea demisia

Potrivit ministrului, diriginta clasei nu ar fi informat conducerea unitatii de invatamant despre incident.

"Eu ii cer public sa isi dea demisia din sistemul de invatamant. Este un profesor de religie si preot care nu putea sa predea in sistemul de invatamant fara avizul cultului respectiv. Am inteles ca s-a titularizat acum 15 ani. Ancheta este in desfasurare la nivelul unitatii scolare. Cealalta componenta - faptul ca eleva clasei respective a sesizat-o pe diriginta de acest incident, dar diriginta clasei nu a transmis conducerii unitatii de scolare ceea ce se intampla in clasa. De aceea pot sa spun ca a aflat presa inaintea noastra. Una peste alta, eu cred ca din datele preliminare, daca am inteles bine, este profesor acolo. S-a recunoscut lucrul acesta. Eu ii cer public sa isi dea demisia din sistemul de invatamant. Astept finalul anchetei la nivelul inspectoratului scolar. Daca se va impune completare vom interveni, dar la cat de profesionisti sunt colegii mei din Sibiu sunt convins ca vor lua cele mai bune decizii pentru sistemul de invatamant",
a precizat Pop.

El a mentionat ca a cerut Inspectoratului Scolar Sibiu sa asigure alt cadru didactic de religie pana la rezolvarea problemei. "Pentru toti elevii de la clasa respectiva am cerut Inspectoratului Scolar sa asigure un alt cadru didactic la ora de religie pana la rezolvarea problemei", a spus Pop.

Conform primelor informatii, un preot profesor de religie din Copsa Mica ar fi fost filmat in timpul unei ore, fiind acuzat de elevul care l-a filmat si care a postat imaginile pe YouTube ca s-ar fi masturbat, scrie Agerpres.

Banescu: E un caz foarte trist; probabil un derapaj psihic

"E un caz foarte trist, care nu stiu in ce masura poate fi explicat, daca a facut cumva un derapaj psihic. Am inteles ca el e foarte grav bolnav", a spus Banescu.

El sustine ca filmarea de pe YouTube "nu este total edificatoare".

"E o filmare nu total edificatoare, pentru ca nu se vede in filmare concret gestul obscen, dar s-au format doua comisii: una a Inspectoratului si una a Mitropoliei, care vor analiza concret acest caz. In urma analizei va fi dat un comunicat",
a declarat Banescu.

Citeste si:
Ciolacu îi amenință pe liberali că își dă demisia
Ciolacu îi amenință pe...

Vasile Banescu a subliniat ca niciun alt caz similar nu a mai avut loc in cuprinsul Patriarhiei Romane.

Mitropolitul Ardealului: Daca se adevereste ca a gresit, asa ceva este de neconceput

In cazul in care se dovedeste ca preotul profesor a gresit, acesta nu va mai purta haina preoteasca, a spus Mitropolitul Ardealului.

"Noi facem ancheta. Am primit azi de la minister informatia. Preotul profesor, daca este vinovat, suporta consecintele canonice. Asa ceva este de neconceput", a mentionat IPS Laurentiu Streza.

Potrivit Mitropolitului Ardealului, acest preot ar fi suferit o operatie si ar avea si probleme de sanatate, nefiind cunoscut in randul preotilor cu probleme de comportament.

Surse din politie sustin ca vineri s-a prezentat, la sediul Politiei Orasului Copsa Mica, mama uneia dintre elevele preotului profesor, care a povestit ce a vazut copila.

Citeste si:
Un profesor din Arad a câştigat 5.000 de euro într-o lună din...
Un profesor din Arad a...

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Sibiu nu au putut fi contactati pentru a-si exprima un punct de vedere. Conform primelor informatii, un preot profesor de religie din Copsa Mica ar fi fost filmat in timpul unei ore, fiind acuzat de elevul care l-a filmat si a postat imaginile pe YouTube ca s-ar fi masturbat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.