Guvernul va aproba in sedinta de miercuri o hotarare privind stabilirea a trei zile de doliu national pentru decesul Regelui Mihai I, in 14, 15 si 16 decembrie, au declarat surse oficiale pentru AGERPRES.

UPDATE - Premierul Mihai Tudose a anuntat miercuri ca va fi decretat doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie, cand sunt programate funeraliile Regelui Mihai. "Astazi, pe ordinea de zi, daca Secretariatul General al Guvernului s-a miscat corespunzator, va fi decretata stare de doliu national in zilele de 14, 15 si 16 decembrie, zilele in care practic se desfasoara funeraliile fostului rege al Romaniei", a precizat Tudose, la inceputul sedintei de Guvern.


Conform surselor citate, datele celor trei zile de doliu national au fost stabilite marti seara intr-o intalnire desfasurata la Guvern, la care au participat reprezentantii mai multor institutii guvernamentale si cei ai Casei Regale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, reprezentantii Guvernului si cei ai Casei Regale au avut marti, la Palatul Victoria, o intalnire in care au discutat modul de implicare a institutiilor guvernamentale in organizarea funeraliilor nationale in memoria Majestatii Sale Regele Mihai.

In cadrul intalnirii au fost stabilite activitatile, calendarul si detaliile tehnice privind desfasurarea funeraliilor nationale. Din partea Guvernului, la intalnire au participat reprezentanti ai SGG, MAE, MApN, MAI si MFP.

Fostul suveran al Romaniei Mihai I a murit marti, la varsta de 96 de ani, la resedinta din Elvetia, a anuntat Casa Regala.

Miercuri va fi facut public, in detaliu, programul funeraliilor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.