Aproape toti retailerii din Romania au pregatit de Black Friday reduceri importante, care pot ajunge chiar si la 90%, pentru milioane de produse, de la automobile si telefoane mobile la aspiratoare si frigidere, de la carti, la articole vestimentare si produse cosmetice, conform estimarilor specialistilor, nivelul vanzarilor din acest an putand depasi pragul de 170 de milioane de euro. Valoarea totala a comenzilor inregistrata de Black Friday de cel mai mare retailer din Romania, eMag, era de 125,4 milioane de lei (27 milioane euro), la o ora si jumatate de la inceperea evenimentului.

Romanii au efectuat de Black Friday 40.000 de tranzactii in valoare de 31 milioane lei, cu 460% mai mult decat anul trecut, potrivit datelor publicate la ora 8:40 de operatorul de plati PayU Romania.

Numai in intervalul 07:00-08:00, sumele platite prin intermediul PayU au fost de 26,5 milioane lei, fiind inregistrate 27.300 de tranzactii.

Cele mai cautate categorii produse au fost din IT&C si fashion, iar valoare medie a unui cos de cumparaturi a fost de 782 lei.

Cea mai mare tranzactie inregistrate in platforma PayU Romania a fost de 35.185 lei, iar tranzactiile provin din Romania in proportie de 96%. ”Observam o crestere a numarului tranzactiilor, dar si a volumului acestora cu peste 460%, daca ne raportam la intervalul 00:00 - 08:00 si il comparam cu acelasi interval al anului trecut. Principala cauza este pusa pe seama cresterii platii cu un singur click (pay by click). Pana in momentul de fata, 70% din totalul tuturor platilor a fost efectuat prin aceasta metoda”, a declarat Elena Gheorghe, Business Development Manager PayU Romania.

Valoarea comenzilor eMag a depasit 125 de milioane de lei dupa o ora si jumatate

Valoarea totala a comenzilor inregistrata de Black Friday de cel mai mare retailer din Romania, eMag, era de 125,4 milioane de lei (27 milioane euro), la ora 8:15, la o ora si jumatate de la inceperea evenimentului, fiind vandute deja 100 de automobile si motociclete, potrivit informatiilor afisate de retailer.

Numarul produselor vandute este de aproape 310.000, iar cel al produselor ramase de peste 1,69 milioane.

eMag a vandut 14 ceasuri si bijuterii de lux, peste un kilogram de aur si 35 de pachete turistice.

Produsele pentru casa, electrocasnicele mici, telefoanele si televizoarele au fost cel mai bine vandute produse.

Numarul maxim de vizitatori simultan pe site a depasit 470.000, aproape 74% dintre vizite au fost efectuate de pe mobile, iar peste 30% dintre plati au fost efectuate cu cardul.

In SUA, Black Friday incepe in ultima vineri din luna noiembrie

Daca in SUA, de unde a fost "imprumutat", Black Friday are loc dupa Ziua Recunostintei, adica in ultima zi de vineri a lunii noiembrie, in varianta romaneasca, inceputa timid in 2011, reducerile au ajuns sa nu mai aiba loc doar vinerea, sa se intinda pe mai multe zile, ba mai mult, orice campanie de reduceri de peste an se numeste generic Black Friday, iar anul acesta evenimentul are loc cu o saptamana inaintea celui din Statele Unite..
Citeste si:
Altex începe campania Black Friday de iarnă
Altex începe campania Black...

Datele unui studiu recent arata ca aproape trei sferturi (71%) dintre romanii din mediul urban vor sa cumpere produse de Black Friday in acest an, iar 44% dintre ei au in plan sa plateasca online achizitiile facute.

In ceea ce priveste banii pe care i-au pregatit pentru cumparaturi, 29% au intre 200 si 500 de lei, 25% intre 500 si 1.000 de lei, 13% intre 1.000 si 1.500 de lei, iar 9% intre 1.500 si 3.000 de lei.

Odata cu volumul mare al vanzarilor, si firmele de curierat se asteapta la o crestere a activitatii, FAN Courier, liderul pietei locale de curierat, estimand o crestere cu pana la 35% a volumului comenzilor procesate zilnic, in perioada 17-24 noiembrie.

Consiliul Concurentei a avertizat ca reducerile de Black Friday vor fi monitorizate pentru a verifica daca ofertele sunt reale, iar imediat dupa Black Friday, Consiliul va face public un raport cu privire la comertul electronic.

Citeste si:
Vânzări Black Friday 2022: Cât au comandat românii de pe Fashion Days
Vânzări Black Friday 2022:...

Agentia News.ro prezinta cateva dintre reducerile anuntate pentru Black Friday de site-uri de vanzari online, banci, companii de turism si firme de telefonie mobila:

Cel mai mare retailer online din Romania, eMag, a anuntat ca vor fi doua milioane de produse in oferta, iar valoarea totala a reducerilor va ajunge la 40 milioane euro. Oferta de Black Friday de la emag cuprinde si produse speciale, precum aur, autoturisme si vouchere de 100 de euro la pret de 50 de euro oferite de Tarom.

Printre produsele care vor fi avea reduceri se numara televizor OLED Smart LG, 139 cm, la 4.500 lei, scaunul auto 2Drive SAG-15, 9 - 36 Kg, la 160 lei, aspirator cu sac Samsung, 2.5 l, 750 W, la 150 lei, espressor automat DeLonghi Magnifica S ECAM, 1450W, 15 bar, 1.8 l, la 1.000 lei, periuta de dinti electrica Oral-B Vitality Plus Cross Action la 50 de lei, masina de gaurit si insurubat cu acumulator Bosch EasyDrill, 1.5 Ah, 1650 RPM la 200 de lei.

Citeste si:
10 lucruri pe care sa NU le faci in Vinerea Neagra
10 lucruri pe care sa NU le...

Si Posta Romana are facilitati pentru clientii eMag in aceata perioada, ei putand primi coletele prin 600 de oficii postale, incepand din 17 noiembrie.

”Serviciul PostCollect al Postei Romane poate sustine, zilnic, livrarea a peste 15.000 de colete, in perioada evenimentului Black Friday, incepand cu 17 noiembrie”, a anuntat compania.

Banca Transilvania a anuntat ca, pe site-ul bancii, pe Twitter si Instagram se va desfasura vineri campania de shopping bancar online BANK Friday, in intervalul 8.00 - 20.00.

BANK Friday inseamna reduceri, gratuitati sau alte beneficii la stocuri de produse si servicii ale Grupului BT, pentru persoane fizice si companii: credite, carduri, overdraft, sticker de plata, Internet Banking, Mobile Banking, leasing auto si leasing operational”, a anuntat banca.

Citeste si:
Finals sales și tranziția dintre sezoane - descoperă ce merită să...
Finals sales și tranziția...

Editia din acest an a campaniei aduce o premiera: doua dintre produse – Stickerul BT Pay si Cardul BT Visa Electron personalizat cu poza – pot fi accesate exclusiv prin social media, prin Twitter si Instagram.

Telekom ofera de Black Friday telefoane la pretul de 1 leu cu net nelimitat 4G. Cu doar un leu pot fi cumparate un IPhone SE 4 GB, un HTC Desire sau un LG K4.

Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din Romania, ofera de Black Friday sejururi in destinatii interne cu discounturi de pana la 70% si in destinatii externe cu reduceri de pana la 50%.

Agentia introduce conceptul Black Friday Warm Up, prin care le propune turistilor vacante in destinatii exotice precum Maldive (sejur de la 1.850 euro/persoana), Thailanda (1.783 euro/persoana in camera dubla + 310 euro taxe de aeroport), Singapore si Bali (1.641 euro/persoana in camera dubla + 310 euro taxe de aeroport)”, arata un comunicat al touroperatorului.

La Fashion Days Black Friday a inceput in seara de 16 noiembrie noiembrie, in aplicatia de mobil si pe website si include un milion de articole - imbracaminte, incaltaminte, accesorii, cosmetice si home & deco - cu discounturi care pot ajunge pana la 90%.

Fashion Days le ofera clientilor produse de la branduri precum: Diesel, Pepe Jeans London, Tissot, Nike, Trespass, Geox, Levi's, US Polo sau Coccinelle. Clientii Fashion Days vor putea opta si pentru produse Burberry, Valentino, Jimmy Choo sau Rado.

Orange anunta campanie de reduceri incepand de vineri si pe toata durata weekendului. In primul rand, compania ofera voucherul special de Black Friday, disponibil pe site-ul oficial, in baza caruia se vor acorda reduceri de 10% din valoarea totala a comenzilor lansate in cadrul campaniei.

De asemenea, asa cum anunta pe propriul site, "Orange pune la bataie reduceri record, specifice Black Friday, atat la telefoane cat si la accesoriile disponibile in shop".

Clientii sunt sfatuiti sa isi creeze din timp un cont pe site-ul oficial al operatorului daca nu au deja unul, astfel incat comenzile sa fie create si procesate in timp util.

Mega Mall a pregatit reduceri de pana la 50% la articole vestimentare si de pana la 80% la electronice, electrocasnice, produse IT si telecom.

Librariile si magazinele de accesorii ofera si ele reduceri de 40%, respectiv 70%, in timp ce vizitatorii vor putea achizitiona articole sportive reduse pana la jumatate de pret. Pentru cei mici si dorinta lor de joaca, magazinele de jucarii au pregatit reduceri de pana la 50%”.

In perioada 16 - 19 noiembrie, Vodafone Romania are reduceri la toate smartphone-urile din portofoliu, precum si la tablete, accesorii si abonamente.

Reducerile de Black Friday ajung pana la 100% pentru telefoane, pana la 50% pentru accesorii si pana la 25% la tablete. Clientii pot alege dintr-o oferta variata de abonamente cu numar nelimitat de minute si serviciul de roaming inclus, abonamente de date cu reducere de 50% si bonusuri de zeci de GB”, anunta compania.

Abonatii Vodafone Romania existenti pot avea, la reinnoirea abonamentului facuta online, o reducere de 100% pentru primele trei luni din perioada acestuia. Din portofoliul de smartphone-uri, modele precum iPhone 8, Samsung Galaxy S8 sau Huawei P10 pot fi achizitionate cu reduceri de pana la 240 euro, in functie de abonamentul ales.

Platforma online Autovit.ro are peste 100 de oferte de la dealerii parteneri, cu reduceri de pana la 40% pentru cele mai cautate modele de autoturisme de pe platforma online. ”In 2017, ofertele pregatite de partenerii Autovit.ro depasesc 100 de autoturisme de la cele mai cautate branduri de catre romani, precum Volkswagen, Opel, Audi, Dacia, Ford, Skoda, Mercedes si BMW”, precizeaza Autovit.ro.

Elefant.ro a dat startul cumparaturilor de Black Friday in 16 noiembrie cu reduceri de pana la 90%. Retailerul a pregatit vouchere Vodafone in valoare de 100 de euro care vor fi acordate gratuit, dar si automobile Fiat si MiniCooper ce vor putea fi achizitionate cu pana la 20% reducere.

Tot in oferta de Black Friday va fi prezent si un model Fiat 500 Lounge 60th Anniversary Editie Speciala, cu un discount surpriza. In plus, compania a anuntat reduceri si la pachete turistice sau abonamente la World Class.

FashionUP, retailer de imbracaminte, incaltaminte si accesorii, a pregatit peste 200 de oferte si reduceri de pana la 90%. Astfel, pe langa cele 50.000 de produse deja existente in portofoliul magazinului, au fost adaugate 20.000 in plus special pentru Black Friday.

Dintre acestea, 7.000 vor avea un pret unic foarte accesibil, de 69 lei. Printre brandurile premium care vor beneficia de reduceri se numara Trussardi, Versace Jeans, Cavalli Class, Levi’s, Dixie, Guess si Michael Kors”, anunta retailerul.

Retailerul Ideall.ro a pregatit reduceri de pana la 70% la peste 230.000 de electronice si electrocasnice de la principalii furnizori pentru Romania: Arctic, Beko, Gorenje, Electrolux, Hansa, Bosch, Hotpoint.

Clientii vor putea achizitiona, de exemplu, masini de spalat Hotpoint la pretul de 1.299 de lei, cu o reducere de 48%, combine frigorifice Beko la 1.499 de lei, pret redus cu 38% sau cuptoare incorporabile Bosch la 1.499 de lei, reduse, de asemenea, cu 38%. Transportul va fi gratuit in toata tara pentru marcile de top”, precizeaza Ideall.ro.

Vitacom Electronics, companie specializata in vanzarea si distributia de produse electronice, vine cu discounturi care pornesc de la 10% si ajung la 35% in functie de suma de achizitie. Vitacom desfasoara aceasta campanie intre 17 si 18 noiembrie in magazinele fizice din Arad, Bacau, Bucuresti, Brasov, Cluj, Iasi, Timisoara si Constanta. In plus, compania a anuntat ca va prelungi orarul magazinelor cu o ora atat vineri, cat si sambata.

Promotia oferita de Vitacom de Black Friday porneste de la un discount de 10% pentru o achizitie de 20 lei, ajungand pana la un discount de 35% pentru 100 de lei cheltuiti in magazin”, se arata in comunicat.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.