"O femeie trebuie sa poarte parfum ori de cate ori se asteapta sa fie sarutata" - Coco Chanel. 

Atunci cand vine vorba despre femei exista patru lucruri pe care un barbat nu le poate uita: frumusetea ei, inima, lacrimile si parfumul pe care il poarta. Aplicat in zonele potrivite: in spatele urechilor, la nivelul gatului, incheieturilor, coatelor si genunchilor va elibera esenta continuu provocand pasiune, erotism si chiar obsesie.

Aparitia parfumurilor poate fi atribuita multor culturi antice, insa, dintre toate, civilizatia egipteana este aceea care isi asocia parfumurile cu zeii. Influentele egiptenilor au ajuns la civilizatiile romana si greaca din antichitate, astfel ca obiceiul purtarii parfumului s-a raspandit in intreaga lume.

Atunci cand mirosim o esenta particulara, asociem cu o emotie traita sau o amintire placuta, astfel ca fiecare parfum reflecta o anumita stare sau traire de-a noastra.

In fiecare an apar pe piata o multitudine de parfumuri, insa cateva dintre ele reusesc sa intre in istorie si sa fie la fel de actuale ieri, azi si maine.

Parfumul pentru femei Chanel No.5

Parfumul Chanel No. 5 a introdus utilizarea compusilor chimici (aldehide) in parfumerie, lucru ce a permis intensificarea fiecarui ingredient din compozitie si creionarea unui caracter indescifrabil. A ramas in istorie drept primul parfum pentru femei care a fost promovat de propriul creator, Coco Chanel. Din 1921 si pana astazi, Chanel no.5 a ramas cel mai prestigios si mai bine vandut parfum din intreaga lume.

Femeile au fost si continua sa fie indragostite de caracterul distinct al acestui parfum de dama care a strapuns barierele istoriei si a reusit sa se mentina in top. Creat in 1921, exemplarul descrie perfect mirosul unei femei puternice, care inspira complexitate, eleganta, rafinament, frumusete si inteligenta.

Vezi si alte detalii despre Chanel No. 5

Amestecul de note atent alese este perfect, astfel ca este foarte greu pentru purtator sa distinga ingrediente individuale. Buchetul este atat de elaborat incat construieste un tot unitar, ce creioneaza imaginea femeii moderne de atunci si de acum. Gratie aldehidelor, folosite pentru prima data intr-un parfum, creatia se transforma intr-un amestec ambiguu floral-citric.

Alaturi de aerul insuflat de aldehide remarcam prezenta unei explozii de bergamota imbracata in suc de lamaie care isi face simtita prezenta in debutul acestui parfum de firma, reusind sa cucereasca aromele de Ylang Ylang si pe cele delicate de Neroli. Efervescenta din faza incipienta se pierde treptat intr-o cascada florala alcatuita din trandafiri, iasomie, lacramioara si iris.

In aceasta expozitie de rafinament, baza ramane infloritoare, cu accente masculine de vetiver, vanilie, ambra si lemn de santal. Caldura moscului reuseste sa invaluie purtatoarea intr-o atmosfera pasionala, insufletita de accentele de patchouli.

Parfumul de firma Chanel No. 5 intruchipeaza idealul femeii de azi si de ieri exprimat intr-un amestec fin de note atent alese, imbinate in asa fel incat insufla creatiei o personalitate distincta.

Parfumul clasic J'Adore de la Christian Dior

Aceasta creatie a reusit sa obtina cel mai repede statutul de parfum legendar pentru femei din ultimii zece ani. Inca de la lansare, din anul 1999, amestecul sau floral si proaspat in acelasi timp a reusit sa inspire multe femei. Conceptul din spatele acestui exemplar este aurul si efectul sau hipnotizant. Parfumierul Calice Becker, creatorul parfumului a incercat sa surprinda stralucirea acestui metal pretios si sa o ofere publicului intr-o maniera radianta si plina de calitate.

De la nuante verzi si pana la o inima florala, invaluita in linistea accentelor usoare de baza, parfumul de dama J'Adore ofera o textura cremoasa si fina. Pe masura ce nuantele de debut se stabilizeaza, acordurile florale isi fac simtita prezenta intr-un dans omogen; un amestec perfect de trandafiri, violete, frezii, iasomie si tuberoza. Pe masura ce se aseaza pe piele, ambra isi dezvaluie forta, realizand o contrapondere in raport cu luminozitatea notelor din debut.

Urmareste detalii despre J'Adore Christian Dior

Parfumul J'Adore Christian Dior a cunoscut succesul inca de la lansare si a impresionat prin calitatea remarcabila, claritatea si siajul unic, ce combina bogatia notelor particulare cu atmosfera usoara pe care o impregneaza asupra purtatoarei. Prospetimea unei zile de primavara cedeaza treptat locul stralucirii inimii captivante si florale.

Exemplarul este incadrat in categoria parfumurilor de firma care au ramas in istorie datorita capacitatii unice de a se pozitiona ca o esenta semnatura, care se potriveste oricui. Este senzual fara sa fie impovarator; o compozitie care aduce in acelasi loc ingrediente din cele mai diverse, unice si misterioase.

Parfumul de dama Amor Amor de la Cacharel

Parfumul de legenda Amor Amor descrie pasiunea si sentimentul iubirii romantice. Lansat in anul 2003 de casa de moda franceza, parfumul Amor Amor Cacharel infatiseaza exuberanta tineretii, care surprinde o iubire pasionala creionata cu ajutorul notelor florale delicata, dar si exploziei de citrice seducatoare.

La prima vedere, creatia prinde forma unui exemplar dulce-fructat, insa felul in care se dezvolta aroma de portocala il face sa fie special. O atingere de piper pastreaza totul in tensiune, in timp ce florile de portocal mentin linia dulce si calda. Amestecul de citriced creeaza un amestec fructat care ofera parfumului Cacharel Amor Amor o complexitate interesanta.


Vezi mai multe detalii despre Amor Amor Cacharel

Sub patura de portocale se afla iasomia pura si florile albe, care ii confera finete si il fac sa devina unul dintre parfumurile de firma care au intrat in istorie. Prospetimea cristalina a inimii florale paseste intr-o maniera surprinzatoare, care calmeaza intreaga compozitie dupa avalansa de citrice din debut.

Femeile adora sa poarte acest parfum atat pe piele, cat si pe haine pentru abilitatea sa fascinanta de a insufla purtatoarei mister si senzualitate, ilustrand toate conceptele de romantism.

Parfumul Opium de la Yves Saint Laurent

Considerat unul dintre exemplarele care au facut istorie, parfumul de firma Opium Yves Saint Laurent potenteaza o aura a pasiunii, a atractiei nestavilite, de aici si numele. Paleta magica a acestei creatii infatiseaza purtatoarei un amestec de flori de foc, care contureaza o explozie de lumini.

Inca de la lansare, din anul 1977, parfumul Opium YSL a reprezentat mai mult decat un simplu parfum, reusind sa devina o identitate. A reusit sa ii induca purtatoare un aer elegant de la lansare si pana in zilele noastre. Femeia Opium este femeia exotica, pasionala, care ascunde secrete si care isi traieste viata asa cum isi doreste.



Vezi si alte detalii despre parfumul Opium Yves Saint Laurent

Parfumul pentru femei Opium
se deschide in accente de aldehide, imbogatite cu un val de citrice, care nu raman pe piele pentru foarte mult timp. Locul lor este luat de acorduri calde de scortisoara si piper, imbratisate de nuante de iasomie si ylang ylang care ofera compozitiei o structura mult mai luminoasa. Trandafirul este proeminent in miezul acestei esente speciale, care a reusit sa sparga barierele timpului.

Exemplarul infatiseaza fiecare trasatura a parfumurilor orientale: are acorduri lemnoase, accente rasinoase si arome de ceai. Parfumul YSL Opium creioneaza o putere tipic masculina, o compozitie ce evoca mirosul unui templu din peisajul Orientului Mijlociu.

Parfumul clasic Tresor de la Lancome

Parfumul legendar Tresor Lancome se adreseaza femeilor care pretuiesc fiecare clipa si pun pret pe sentimente. Eleganta trandafirilor este surprinsa intr-o atmosfera blanda de liliac si o stralucire de piersica, ce invaluie esentta intr-o luminozitate aparte.

Frumusetea acestui exemplar este data de faptul ca inspira o atmosfera familiara, confortabila cu amestecul de fructe, care induce un miroscurat si vaporos.

Vezi mai multe informatii despre Tresor Lancome

Aroma ajunge pentru prima data in fata publicului in 1990 si expune o imagine suava si delicata, creionata de prezenta amestecului floral care se intrepatrunde cu nuante de caise, urmate de o inima florala expresiva, estompat de baza realizata din lemn de santal, mosc, vanilie si chihlimbar. Imprumuta nobletea celor mai rafinate flori si prospetimea celor mai suculente fructe.

Parfumul Tresor Lancome ramane o intruchipare a trandafirului scaldat in nectar de piersici, ce reuseste sa isi puna amprenta asupra vremurilor apuse si a celor actuale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.