Presedintele american Donald Trump a declarat joi ca Statele Unite vor impune noi sanctiuni Coreei de Nord, relateaza Reuters.

“Vom impune mai multe sanctiuni Coreei de Nord”, a raspuns Trump la o intrebare adresata de reporteri dupa o intalnire cu liderul afgan Ashraf Ghani.

In ceea ce priveste Afganistanul, Trump a afirmat ca armata SUA se ocupa mai degraba de conducere decat de lupta.

Tensiunile au escaladat in ultimele saptamani privind programele balistic si nuclea ale Coreei de Nord, in pofida presiunilor intense exercitate de puterile mondiale.

Presedintele american Donald Trump a atacat dur marti, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, amenintand ca va ”distruge in intregime” aceasta tara in cazul unui atac al Phenianului.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un s-a inhamat intr-”o misiune sinucigasa”, a lansat presedintele american in primul sau discurs in fata membrilor Adunarii Generale a ONU.

Trump l-a catalogat din nou pe Kim drept ”omul-racheta” (”Rocket-Man”) si a descris Guvernul de la Phenian drept un ”regim depravat”.

El a indemnat comunitatea internationala sa coopereze la izolarea Coreei de Nord, pana cand aceasta isi inceteaza, afirma el, comportamentul ostil.

In replica, ministrul de Externe nord-coreean Ri Yong-ho's a comparat cu un "latrat de caine" amenintarile lansate de presedintele SUA.

Sursa: News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.