Intervalul critic pentru Bucuresti, in contextul averselor anuntate de meteorologi inca de marti seara, va fi de miercuri de la ora 20 pana joi, la ora la 3 dimineata, au anuntat reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie la sedinta desfasurata la Primaria Capitalei.

Conform ANM, in Bucuresti, in jurul pranzului vor incepe modificari ale vremii, iar dupa ora 18:00 vantul se va intensifica treptat, intervalul critic fiind intre orele 20:00 si 3:00, cand vantul poate lua aspect de vijelie, cu viteze intre 55 si 65 de kilometri pe ora.

Precipitatiile vor fi de 25 de litri/pe metru patrat, putand sa ajunga in unele cartiere si la 35 l/mp, cantitati ce vor fi inregistrate pe o durata scurta de cel mult doua ore.

Vantul va mai avea intensificari pe parcursul zilei de joi, dar rafalele vor ajunge pana la cele mult 40 - 50 de km/ora.

Primarul general Gabriela Firea a cerut sa fie toaletati copacii, pentru a nu exista riscul ca acestia sau crengi sa fie doborate de vant, a cerut verificarea panourilor publicitare si a cerut politiei locale sa discute cu dirigintii de santier pentru a-si pune in siguranta utliajele si macaralele care ar putea crea probleme in cazul rafalelor de vant.

Proprietarilor de terase li s-a solicitat sa isi puna in siguranta clientii si sa aiba grija ca umbrelele sa nu se desprinda, la fel si acoperisurile, care sunt constructii usoare, scrie News.ro.

Meteorologii au transmis, marti, o informare potrivit careia, de marti seara, pana joi la ora 23.00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se vor inregistra averse torentiale, descarcari electrice si grindina. Cantitatea de precipitatii poate ajunge la 40 de litri pe metru patrat, iar rafalele de vant vor depasi 60 de kilometri la ora.

Potrivit informarii meteorologice, la munte, in Maramures, nordul Moldovei si al Transilvaniei, local in Oltenia, Muntenia si Banat in seara zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri vor fi perioade in care vremea va fi instabila.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.