Incendiul izbucnit marti dupa-amiaza la o fabrica de vopseluri din Orastie a cuprins o hala cu patru niveluri, pe o suprafata de aproximativ 5.000 de metri patrati, iar pompierii din Hunedoara au chemat in sprijin echipaje din judetele Sibiu, Alba si Gorj. De asemenea, a fost activat sistemul de alarmare a populatiei din zona, fabrica aflandu-se la marginea orasului.

Update 22:37- Autoritatile locale avertizeaza ca exista un risc pentru sanatate populatiei din cauza poluarii.

Update 21:24- Locatarii din cinci blocuri, aproximativ 300 de oameni, sunt evacuati din cauza incendiului

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Hunedoara, Anemona Doda, a declarat pentru News.ro ca focul de la fabrica de prelucrare a vopselurilor din Orastie arde pe o suprafata de 5.000 metri patrati, in care se prelucreaza vopseluri, fiind depozitate uleiuri minerale si alte produse chimice.

”Este o hala cu patru niveluri, in total ard aproximativ 5.000 metri patrati. Este un incendiu generalizat", a precizat ea.

O persoana a fost grav ranita si patru s-au intoxicat cu fum

Persoana ranita in incendiu este un barbat in varsta de 24 ani, care a suferit arsuri pe 80% din suprafata corpului, de gradele III si IV. Ranitul a fost transportat cu o ambulanta la Unitatea de Primiri Urgente Orastie, urmand sa fie preluat de o ambulanta SAJ cu medic pentru a fi transportat la un spital de specialitate din municipiul Timisoara. Alte patru persoane au fost intoxicate cu fum si au primit ingrijiri la fata locului, nefiind necesara transportarea acestora la spital.

Managerul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Marius Craina a declarat pentru News.ro ca barbatul va fi transportat la Timisoara, la Sectia de Arsi ”Casa Austria”.

”Am primit o informare ca pacientul va fi adus la Timisoara, la Sectia de Arsi, iar noi am facut deja toate pregatirile necesare sa il primim. Cel mai probabil, va fi transportat terestru”, a declarat medicul Marius Craina.

Pentru stingerea incendiului se intervine cu peste 30 pompieri din cadrul ISU Hunedoara, cu sapte autospeciale cu apa si spuma, iar IGSU a decis sa trimita in sprijin echipaje de pompieri din Alba, Gorj si Sibiu. De asemenea, la locul incendiului sunt si 14 jandarmi si 12 politisti.

Fabrica este amplasata la marginea orasului Orastie, la aproximativ 700 de metri de locuinte, iar in oras a fost activat sistemul de alarmare a populatiei din zona, in conditiile in care a fost degajata o mare cantitate de fum.

"In acest sens, recomandam populatiei sa ramana in locuinta pana la stingerea incendiului, sa evite deplasarea in zona de manifestare a incendiului, sa inchida usile si ferestrele pentru evitarea patrunderii fumului, sa paraseasa zona de manifestare a incendiului si sa indentifice locuri sigure si aerisite",se precizeaza intr-un comunicat de presa transmis marti seara de catre Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica.

Citeste si:
8 beneficii pentru a alege vopsea albă în designul interior
8 beneficii pentru a alege...

Pentru gestionarea situatiei, din ordinul prefectului judetului Hunedoara a fost convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a decis masurile pentru protejarea populatiei si evaluarea nivelului de poluare generat de susbstantele rezultatele in urma incendiului, mai spune sursa citata.

Incendiul a izbucnit in jurul orei 17.00 la fabrica Terpena.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.