Autoritatile buzoiene vor aplica amenzi celor care scuipa pe jos si celor care arunca hartii pe strada. De asemenea, vor fi sanctionati si cei care lasa rufele la uscat in balcoane deschise, cei care scutura covoare sau cei care scriu mesaje pe fatadele blocului. Masurile sunt prevazute intr-un regulament, care va fi dezbatut in sedinta Consiliului Local. 

Regulamentul a fost publicat pe site-ul Primariei din Buzau si urmeaza sa fie discutat in sedinta Consiliului Local.

Documentul a fost realizat pentru "instaurarea unui climat de buna convietuire in municipiu", anunta autoritatile, potrivit Libertatea.ro.

Regulamentul precizeaza ca locuitorii trebuie: "sa nu amplaseze batatoare de covoare in jurul imobilelor de locuit, sa nu scuture covoare, sa nu usuce rufe pe imprejmuire si pe echipamentele amplasate in spatiile de joaca (…) sa nu intinda rufele spalate la uscat in balcoane deschise, pe suport in afara balcoanelor sau in jurul imobilelor de locuit".

Buzoienii sunt obligati sa curete, in mod regulat, fatadele locuintelor, sa le tencuiasca si sa le zugraveasca.

"Sa nu murdareasca prin scriere sau desenare fatadele blocurilor, cladirile, gardurile, monumentele si statuile de pe raza municipiului Buzau. Sa ia masuri de indepartare imediata a inscrisurilor cu caracter sovin sau obscen, a lozincilor de orice fel, a insemnelor cu caracter sovin si fascist si altele", se arata in regulament.

Cine incalca regulile risca amenzi cuprinse intre 500 si 1.000 de lei.

Nici agentii economici nu sunt uitati de regulament. Ei trebuie sa asigure repararea, spalarea geamurilor si vitrinelor, inlocuirea celor sparte, intretinerea firmelor si fatadelor cladirilor, sa efectueze si sa mentina curatenia pe trotuare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.