Social 20 Iulie 2017 10:23
Cu ocazia Zilei Aviatiei Romane si a Fortelor Aeriene, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj.

"De la infiintarea, in 1893, a primei aerostatii a armatei noastre si pana in prezent, la intrarea in dotare a avionului de lupta F-16, Fortele Aeriene au parcurs un drum lung al evolutiei, marcat de pasiune, de vocatia pionieratului, dar si de sacrificii. (... )

In prezent, militarii Fortelor Aeriene participa la misiuni complexe, sub egida NATO, ONU, OSCE si a Uniunii Europene, dovedind profesionalism si patriotism.

Exemplul de devotament si cutezanta al acestor oameni minunati reprezinta un reper pentru noi si generatiile care vor veni.

Tot astazi ii cinstim pe toti deschizatorii de drumuri care, prin efortul lor creator, au contribuit la dezvoltarea aviatiei si a stiintei aeronautice romanesti si mondiale – personalitati remarcabile, precum Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Henri Coanda, Elie Carafoli si Hermann Oberth. (...)

Le multumesc tuturor aviatorilor militari sau civili, care participa la misiuni de salvare-evacuare si la alte interventii de urgenta, pentru modul exemplar in care isi fac datoria, atunci cand tara are nevoie de ei.

Imi exprim admiratia si recunostinta fata de dragostea de zbor si abnegatia cu care exercitati aceasta profesie de credinta, fara sa tineti cont de restrictiile si sacrificiile inerente. Va incurajez sa perseverati in a va pregati si a va antrena, pentru a mentine cele mai inalte standarde de profesionalism", se arata in mesajul presedintelui.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.