Social 7 Iulie 2017 12:07 de Clara Vacaru
Invitat intr-o emisiune de la postul TV Dgi 24, ministrul Educatiei, Liviu Pop, a afirmat ca, in Romania, scoala este gratuita pentru copii, deoarece pentru ea platesc statul si parintii.

"Educatia e gratuita conform Constitutiei. In fapt, cineva trebuie sa asigure aceasta gratuitate. Statul asigura o parte din gratuitate, parintele asigura alta parte din gratuitate, copilul nu plateste nimic", a spus ministrul Educatiei, potrivit Digi24.ro.

Ministrul a spus ca el, ca parinte, cheltuieste bani cu sandvisul cu care merge copilul la scoala, cu auxiliarele de care are nevoie copilul.

Intrebat daca parintii finanteaza educatia copilului nu ar trebui sa aiba si ei un cuvant de spus in privinta materiilor, Liviu Pop a raspuns:

Parintele participa la decizii, dar nu se prea pricep. Neavand o radiografie clara a ceea ce stie copilul meu pe competentele de baza, pe trunchiul obligatoriu, eu nu stiu daca... Eu iau fetita mea, e mai buna la chimie sau la fizica. Nu stiu daca e mai buna la romana sau la engleza. Nu mi s-a spus, nu stiu, sunt trei sau patru zone de orientare scolara, ca asa e facut sistemul, nu ca nu mi-as dori eu sa stiu. Ce sa-i spun eu la optional sa faca? Astronomia? Alta disciplina? De aceea, parintele trebuie sa fie partenerul scolii. Acolo unde parintele este partenerul scolii, copilul are de castigat. Noi avem sute de mii de copii cu parintii in strainatate. Cine face orientarea la ei? Bunicul, matusa, strada?”, a spus ministrul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.