Social 3 Mai 2017 23:05
In urma deciziei Comisiei juridice a Senatului de a gratia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de coruptie, peste o mie de persoane au protestat miercuri seara in fata Guvernului.

In Piata Victoriei s-a scandat "Nu scapati!" si "DNA, sa vina sa va ia!", "Parlament penal, mars la tribunal!", "Nu gratierii, "Nu suntem o natie de hoti!" si "PSD, ciuma rosie!", noteaza stirileprotv.ro.

"Cand legea devine faradelege, rezistenta este o datorie! Ne schimbam azi programul si ne re-vedem in strada", s-a aratat in apelul postat pe pagina
"Coruptia Ucide".

Manifestatia a durat aproximativ patru ore.

De asemenea, s-au strans oameni in mai multe orase din tara. 30 de persoane la Sibiu, 100 in Piata Unirii din Cluj, 30 de oameni la Brasov, iar in Constanta, 20.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD si ALDE) si 3 ”impotriva” (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.