Sora alpinistei Dor Geta Popescu, care si-a pierdut viata in avalansa produsa sambata in Masivul Retezat, a scapat cu viata dintr-o avalansa care a ucis insa un salvamontist la Balea, in Muntii Fagaras, in anul 2010.

"Sora fetei (n.r Coco Popescu) care a murit a fost surprinsa de avalansa in Muntii Fagaras, in 2010. Atunci a iesit singura din zapada, a fost ingropata partial, pana la genunchi, dar atunci a murit un salvamontist in avalansa in care erau si ei. A fost la Balea Cascada. Au fost trei persoane surprinse, din care un salvamontist a decedat", seful Salvamont Sibiu, Adrian David, potrivit Agerpres.

Dor Geta Popescu (13 ani) si Erik Gulacsi (12 ani) au decedat sambata, in avalansa produsa in Masivul Retezat.

Seful salvamontistilor sibieni ii sfatuieste pe turisti sa nu se aventureze pe munte, pana nu cer informatii de la Salvamont. Daca zona e periculoasa sau cu risc de avalanse, turistilor li se recomanda sa nu urce pe traseele montane.

Cea mai mare avalansa din Romania, in care au murit 23 de persoane, majoritatea copii, a avut loc in urma cu 40 de ani, in judetul Sibiu. In 17 aprilie 1977, la Balea Lac, 23 de elevi si profesori de la un liceu din municipiul Sibiu au murit in cateva secunde, fiind surprinsi de avalansa.

Citeste si:


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.