O batrana de 80 de ani din judetul Vaslui a fost condamnata, joi, la cinci ani de inchisoare pentru omor, dupa ce ar fi ucis in bataie un barbat cu 22 de ani mai tanar. Sentinta instantei nu este definitiva.

Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe Profira Angheluta, din comuna Tacuta, la cinci ani de inchisoare cu executare pentru omor, fiind acuzata ca si-a ucis cu consatean care ar fi incercat sa o violeze in urma cu un an si jumatate.

Instanta a obligat-o pe femeie sa achite si cheltuielile de judecata in valoare de 3.000 de lei.

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Tribunalului Vaslui, batrana de 80 de ani l-a lovit de mai multe ori cu picioarele pe barbatul de 56 de ani, dupa ce acesta s-a impiedicat si a cazut in curtea locuintei femeii.

In urma loviturilor primite, barbatul a murit in foarte scurt timp, fara a mai putea fi salvat de catre echipajul medical solicitat la fata locului.

Anterior crimei, barbatul ar fi inceput sa o mangaie pe batrana si sa o traga de fusta, intr-un moment in care cei doi ramasesera singuri in casa femeii. Fiul acesteia era plecat sa cumpere o sticla de bautura, lasandu-l pe consateanul sau sa-l astepte in locuinta mamei sale.

La un moment dat, barbatul de 56 de ani s-ar fi napustit asupra femeii, potrivit declaratiei data de aceasta anchetatorilor, cu scopul de a o viola. Lovita de mai multe ori cu pumnii, batrana a reusit sa scape si sa iasa din locuinta pentru a striga dupa ajutor.

Barbatul a iesit dupa batrana, insa s-a impiedicat in curte din cauza starii avansate de ebrietate in care se afla. Profitand de situatie, femeia a inceput sa-l loveasca pe agresor pana cand acesta nu a mai miscat.

Ulterior, a sosit si fiul batranei, care a anuntat Ambulanta, insa echipajul medical a constatat decesul barbatului, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.