Social 7 Aprilie 2017 13:36
Administratia Prezidentiala a anuntat ca se va alatura campaniei "Depression: let’s talk", asociata temei alese in acest an pentru Ziua Mondiala a Sanatatii, "in scopul eliminarii stigmatizarii, precum si al constientizarii importantei apelarii la ajutor specializat de catre persoanele afectate de depresie".

Data de 7 aprilie a fost decretata "Ziua Mondiala a Sanatatii" pentru a marca infiintarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, in anul 1948. Alegerea, in fiecare an, a unei teme care sa evidentieze o arie prioritara a sanatatii publice este deja traditie, iar tema pentru anul 2017 o constituie depresia. (... )

In Romania, la finalul anului 2015, figurau aproximativ 42000 cazuri noi de imbolnavire, tara noastra pozitionandu-se astfel pe locul 29 din 30 de state incluse in analiza, conform Indicelui de Integrare a Sanatatii Mintale.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.